joi, 31 mai 2012

FOAIE DE MARACINENI Nr. 3

               ~Foaie de Maracineni~
       Saptamanal de informare pamflet si comentarii     Nr 003.30.05.2012
                                      www.primariamaracineni.blogspot.com

            “ PRETUL  HOTIEI  ADMINISTRATA  DE  MALEANU “

O sa va spunem acum ceea ce administratia Maleanu timp de 4 ani a ascuns cu mare grija si anume o sa va dezvaluim dimensiunea de neinchipuita a sumelor alocate si distribuite bugetului local astfel incat totul sa se canalizeze spre lucrari ce pot fi greu masurate sau vizibile. (este foarte dificil sa se masoare cati metri cubi de pamant au fost excavati pana in prezent, de cate ori in acelasi loc sau pentru aceeasi teava, toate aceste lucrari comandate fiind sub pamant ,fara a fi in vazul oamenilor de rand, a presei ,a adevarului)
Incepem uimirea maxima cu uriasa suma de 12.914.000 RON (129 miliarde vechi) , alocati pt 2012.


Din care grija fata de  agricultura locala este concretizata in banala suma de 5000 RON ( 50 milioane vechi) – suma alocata pentru tricouri PDL,mancare si mai cu seama bere pentru data de 27.05.2012. de catre Maleanu personal.Ce s-a facut cu aceasta suma? S-au  ameliorat islazuri?S-au ameliorat rasele de bovine ale crescatorilor individuali? S-au facut lucrari de inlaturare a bolovanilor din locurile de pasunat? ..nici gand ! Doar s-au astupat canalele de irigatie care deserveau micii legumicultori din  zona… pentru asta trebuia alocat carburant,utilaje si forta umana de munca.


Tot in acest sens, APIA amendeaza Primarul pentru declararea unei suprafete mai mari decat cea reala. Astfel, APIA , acorda pentru modernizarea islazului zero (0) lei in dreptul Maracineniului.
Tot dintre realizarile primarului Maleanu, o sa mentionam acordarea a 100 de locuri de casa, lucru pe care l-am salutat la timpul respectiv. Numai ca aceste acordari de teren au inceput cu Viceprimarul Potoceanu, urmand alti consilieri aserviti , in majoritate PDL, catorva dintre angajatii primariei, si altor prieteni sau “investitori prea mari” pentru administratia comunei asteia si care nu puteau fi refuzati. Nu trebuie sa uitam schimburile de teren impinse spre semnaturile de acord ale consilierilor , schimburi de teren de tip “ omul de afaceri ne ofera 10 Ha in camp , iar noi ii dam intravilan sus pe deal,sa-l pedepsim avand vedere catre tot Buzaul si Euro 85….” Tot in acelasi mod abuziv au fost atribuite si toate terenurile de la Podul Maracineni, in mod normal terenuri care fiind de interes public puteau avea ca destinatie locatii deschise publicului larg,  si nu cluburilor private de tenis , depozitelor de fier vechi,boltari,agregate de balastiera… sau arborilor ornamentali la ghiveci.
Alta realizare a lui Titel Maleanu este infintarea unui cabinet medical la Potoceni. Sigur, ca medic am apreciat aceasta. Dar de ce oare nu  spune nicaieri ca personal d-l Constantin Dumitru a facut  presiuni catre fostul Prefect PDL-  Beganu Paul , catre Directia de Sanatate Publica, Colegiul Medicilor si Casa judeteana de ajutor de sanatate – Buzau, toate aceste insistente editate si redactate pe timpul si banii publici  pentru a da afara doctorita (pe care de altfel o aprecia din toate punctele de vedere pana atunci)  din sat,  doar pentru faptul ca aceasta,consilier local fiind , i-a atras atentia d-lui Primar Maleanu ca este ilegal sa tot furi si sa tot vezi de interesele personale,de foloase ce se indreptatu spre un grup dedicat de persoane. Da oameni buni, de mai bine de o luna, d-l Constantin Dumitru plateste prin Consiliul Local Maracineni si cel mai scump avocat din Buzau (av. Mihalcea) spre o noua intentare de proces de evacuare a Dr. Septar Nicoleta din spatiul Dispensarului Maracineni. (Mentionez ca atat Consiliul Local Maracineni , cat si  Primaria Maracineni prin Primarul Constantin  Dumitru, are si jurist angajat si Consilier propriu al Primarului, posturi platite din bani publici !). Cum un primar ca Titel, un asa-zis om de bine, dirijeaza din bugetul primariei bani fara numar  pentru amenajarea cabinetului din Potoceni pus la dispozitia unui SRL Medical facandu-i atat liste de pacienti ,dar si firma luminoasa, pentru un numar de 300 de inscrisi, lasand in paragina, fara lemne pt iarna nici macar pentru  sala de asteptare  Dispensarul  din Maracineni, care cu 3 Medici Primari deserveste majoritatea pacientilor comunei, adica 8100 inscrisi 


 Il intreb public pe d-l Constantin Dumitru : de ce a facut asta? In scop personal? Din Razbunare? De ce a facut afirmatii profesionale in mod public ca persoana publica referitoare la Dr. Septar Nicoleta? Care era beneficiul pacientilor in cazul  “izgonirii din sat” a medicului care isi dotase cabinetul de la Maracineni inca din anul 2000 cu primul (pe vremea aceea intr-un cabinet privat) ecograf computerizat? De ce a pus lacat pe poarta de acces lateral auto a dispensarului? De ce a raspandit informatii tendentioase referitoare la contractul Dr. Septar Nicoleta cu  CJAS-Buzau? Cine plateste toate aceste prejudicii aduse atat bugetului local cat si personal Dr.Septar Nicoleta?-procesul s-a amanat in sept
Revenind la sumele dirijate cu dibacie de Maleanu, o sa va comunicam suma de 140.000 RON (1,4 miliarde vechi) schimbarii geamurilor termopane de la Sc. Gen. Potoceni- aflata si asa in dezactivare din lipsa pregnanta a inscrierilor copiilor la aceasta scoala, cauza fiind cu siguranta migrarea spre oras .


 –parerea oricui este ca suma asta era suficienta pentru construirea unei gradinite intregi si nu doar schimbarii unor geamuri pe o anumita fatada. Ne exemplifica d-l Primar devizele si cine a castigat licitatia?
Sc Gen Maracineni- amenajare curte interioara- 240.000.RON (2,4 miliarde vechi) !!! aceasta lucrare fiind facuta fara a fi secretizata de firma “Felsisteme”, a carui patron a beneficiat de schimburi de teren atat sub Pod cat si pe dealul de la Euro 85. Asa ca nu o sa ne mai mire suma cu care se putea construi o scoala rurala cu curte cu tot…nu numai curtea.



  Si aici d-l Primar ar putea sa ne explice suma…
Extinderea retelei de electrificare in Capatinesti -306.000 RON (3,06 miliarde vechi). Aici am fi curiosi de devizele de executie si materiale,precum si relatia d-lui primar cu patronul firmei de constructii.


Reabilitarea retea apa potabila-partea stanga – 100.000 RON (1 miliard vechi). Ne spune d-l Titel Maleanu in ce au fost bagati precis banii astia?…cat sapaturi in subantrepriza, cat in materiale/manopere?
Asfaltare drumuri comunale-516.000 RON (5,16 miliarde vechi) !!! Stiind ca firma castigatoare a licitatiei de lucrari de apa / canal a semnat conf caietului de sarcini un contract in care toti constructorii sunt obligati ca la sfarsitul lucraruu sa lase starea drumului initiala, adica sa asfalteze daca era asfalt, ne intrebam de ce Primaria a trebuit sa asfalteze pe banii ei?


 Dar ne raspunde d-l Maleanu cati centimetri grosime erau prinsi in devizul de asfaltare si atat lungimea cat si suprafata (in mp) a lucrarilor de asfaltare?
Rebilitare trotuare (sincer noi nu vedem vreun trotuar prin comuna , altul decat in fata primariei si restaurantului TDV) – 400.000 RON (4 miliarde vechi) –de ce nu s-au respectat tehnologiile ca sa nu se tot surpe bordurile intarziind astfel finalizarea lucrarilor? Plateste cineva daunele pietonilor accidentati ?
CANALIZARE – 40.000.000 RON ( 400 miliarde vechi!!! ) – lucrare ce trebuia finalizata in 18 luni, proiect ce incepea a fi derulat in 2008, proiectul existand in acel moment din perioada predecesorului lui Constantin Dumitru la primarie. Lucrerea trebuia terminata cu tot cu statie de epurare dupa un an si jumatate, adica in 2010 ! si nu sa tergiverseze pana in 2012, nici acum nefiind functionala !!! 


Aici ii va fi greu de raspuns d-lui Maleanu de ce a facut atatea sapaturi pentru aceleasi tevi in aceleasi santuri acceptand ca in subantrepriza sa lucreze firma sa TDV administrata de fiul sau, sa binevoiasca d-l Primar sa spuna tuturor cuantumul facturilor si platilor ce le-a facut “Hidroconstructia” catre TDV, sa demonstreze orele de functionare destinate sapaturilor cu buldo* precum si documentele cu care s-a achizitionat motorina in acest scop.Cetatenii chiar au dreptul sa stie d-le Primar cati bani ti-au intrat indirect in buzunar!


Raspunde d-l Maleanu celor ce ne intreba si pe noi cine le plateste masinile avariate sau surpate cu totul in gropile de pe marginea carosabilului si chiar de pe mijlocul tuturor drumurilor comunale?Cine plateste despagubiri in cazurile in care multi dintre noi nu am mai putut iesi din curti cu masinile, chiar si pietonal fiind acte de echilibristica reala peste santurile sapate si ras-sapate 4 ani? Doar d-l Primar dirija totul spre sapaturi,sapaturi si iara sapaturi??? Lumea oare a uitat cum se iesea de pe ulite cand ploua?
Alta realizare a lui Titel: schimbarea statiilor de autobuz  si confectionarea de adaposturi din policarbonat – 63.000 RON (630 milioane vechi)- poate si aici ne explica d-l Primar cine a fost firma constructoare si ne prezinta atat necesarele de materiale cat si devizele de exacutie.
Chiar daca o sa repetam, o sa o facem pana cand tot locuitorul din Maracineni o sa aiba acces la informatie, la adevar. De aceea, o sa va lasam pe dumneavoastra sa  catalogati comportamentul Primarului Constantin Dumitru ca om, ca gospodar ce-si arunca afara din sat Doctorul, asta in anul 2012 cand Romania are un deficit drastic de medici specialisti si prin mijloace guvernamentale ofera facilitati pentru a atrage medici specialisti in mediul rural. 


Tot acum  o sa va cerem parerea Dumneavoastra a tuturor locuitorilor cu sau fara drept de vot, stiind ca in anul 2012  Primaria Maracineni a investi din buget suma de 12.914.000 RON (adica 129 de miliarde de lei vechi!!! )… care este parerea Dumneavoastra? 
Se reflecta acesti bani in ceea ce va inconjoara pe Dumneavoastra azi in Maracineni? 

6 comentarii:

  1. Nu are d-nul primar bani la buget decat pt. el si sleatha lui !Organele ce ar trebui sa ancheteze acet grup infractional de la Maracineni nu o fac pt. ca ei reprezinta tentacolele caracatitei ...CAMORA de Maracineni as numi aceasta cardasie !!!Trebuie sa existe in tara asta oameni ce-si vor aduce aminte si de ei .
    Nu va lasati si nu ne lasati !Sunt oameni ce mor cu d-v. de gat !
    Sa-l intreb eu pe primar daca cunoaste reclama de la Focus??care zice asa :,,dragi copii ,care sunt cele 3 elemente esentiale intro comunitate?Raspuns :cele 3 elemente intro comunitate sunt [raspuns venit de la un copil]:DOCTORUL [cu majuscule ,d-nule primar ca merita ],politistul si .....universale big !!! Doctorul ,d-le ,doctorul este cel mai important pt. ca a vegheat la sanatatea acestei comune si reprezinta cel mai mare proiect social facut de aceasta femeie !!!Singurul medic ce si-a dat telefonul personal la pacienti si cu disponibilitate la orice ora din zi sau noapte .Iti aduc toti vecinii mei, care au beneficiat de serviciul medical in toiul noptii ,fara sa plateasca un leu ,oameni cu posibilitati limitate ce au facut ecografii gratuit.
    Alo ,d-nule primar,sanatatea in Romania nu e demult gratuita ,ti-o spune un bolnav cronic .Sau ,crezi ca vei ramane cu o sanatate de fier si nu ai nevoie de medicii nostri ???Nu ,te duci la Viena ,ca Basescu ,ca acum ai bani !!!

    RăspundețiȘtergere
  2. daca ar fi facut ceva bun, s ar fi vazut. noi vedem numai noroaie, balti in care ai toate sansele sa iti rupi picioarele, trotuare lipsa...sa i fie rusine. nu am ocazia ca i-as spune domnului primar sa faca o plimbare pana la Bradeanu si sa vada acolo frumusete de comuna. Ce comuna am avut si ce catun avem acum...

    RăspundețiȘtergere
  3. Ne mai suge mult acest vierme de primar , ne mai rade mult in fata ? Am ajuns cu totii carpele lui . Sa ne trezim din acest cosmar si sa luptam impotriva lui . Cea mai apropiata batalie cu el si " gloata lui ", " armata lui " este pe 10 iunie, la vot . Sa-i dam lovitura de gratie si sa scapam de el , de ei. Sa fim mai intelepti ca acum 4 ani si sa votam pentru binele comunei, pentru binele nostru si nu al " lor " . Sa votam omul care merita, sa votam omul care este cu noi, sa votam doctorul Septar Nicoleta .

    RăspundețiȘtergere
  4. Stimata noastra Doctor!
    Sa distribuiti cumva aceasta foaie si pe suport de hartie locuitorilor. Pe internet intra foarte putini. Marea masa de oameni e prostita de acesti smecheri pdl-isti. Ar trebui sa stie toata comuna aceste grozavenii pe care le-am citit aici. Va respect, va sustin la vot si va doresc mult succes! In aceasta comuna bantuie teama, teroarea si frica de a vorbi deschis din cauza acestor lichele care au pus mana pe putere si ameninta in stanga si in dreapta pe cei care nu sunt de acord cu ei.
    Jos cu lichelele pdl-iste, evazionisti, lacomi, oameni fara Dumnezeu si infractori notorii!

    RăspundețiȘtergere
  5. Am vazut acum o ora ,ceva ce nu mi-a fost dat sa vad vreodata !Un convoi de masini ,cu oameni care erau cu fetzele ca la razboi ,parca erau in tansee si ar fi vrut sa muste din presupusul inamic .Un vacarm de clacsoane si alarme de masini ,cu minori azvarliti claie peste gramada in masini .Totul a intimidare si sfidare la adresa noastra ,a alegatorilor .Nimeni sa mearga pe jos ,sa dea mana cu alegatori si sa stea de vorba .Nimeniiiii !!!Oameni buni ,dragi concetateni ,asta vreti sa vada copiii vostri ???
    Domnule primar in exercitiu ,mi-ai lasat un gust amar !Este racnetul unui om, care pe orice cai vrea sa nu lase primaria din mana .Dar, sa nu credeti ca numai mie,mi-ati lasat gustul asta , ci si celor din jur ...In convoi, nu am observat nici un intelectual,nici un om cu carte.O gloata de asa presupusi oameni cu afaceri [magazine] . .Sunt atatea controale ce ar putea sa le primeasca !!!Oameni angajati ai firmelor d-v.,care normal ca le e frica pt. familiile lor ...... Nici un respect la adresa oamenilor de rand ,o vorba ,o mica prezentare ,nimic !!!Un gust amar si o gandire intensa asupra a cine merita votul meu ...
    E clar, ca nu sunteti capabil de o confruntare electorala civilizata si eleganta !Am parcurs acest blog si am vazut sustinatorii d-v ce limbaj folosesc si ce amenintari .Acest tip de persoane reprezinta acesta comunitate ???Vin sa va intreb, nu sunteti cumva responsabil de felul in care v-ati ales tovarasii??? Acesta ,in viziunea mea, este un material ce spera sa ne trezim la realitate ,iar d-ta trebuia sa vii sa justifici oamenilor cum ai gestionat comuna .Aveai o multime de solutii civilizate sa o faci ...Nu stiu care va fi scorul acestei lupte electorale ,dar un lucru va spun :ati pierdut oamenii cu carte si i-ati dat la o parte,asmutand gloata impotriva lor !!!Eu ,ca locuitor al comunei nu-i vad in jurul d-v!!!Nu asa se face administratie !!!
    In speranta ca ati inteles mesajul,doresc sa invinga cel mai bun !!!
    Oameni buni, iesiti la vot si cantariti bine votul d-v !!!
    Democratie nu este egal cu tiganie!!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. un nenorocit si un pervers,a facut avansuri la toate angajatele,profita de functia si relatiile care le are,a incercat si la mine,un curvar nesimtit care promite orice.imi face greata acet om mizerabil.cristina

    RăspundețiȘtergere