marți, 5 iunie 2012

FOAIE DE MARACINENI Nr. 4

               ~Foaie de Maracineni~
       Saptamanal de informare pamflet si comentarii     Nr 004./05.06.2012
                                      www.primariamaracineni.blogspot.ro

 

“Pentru ca M-ai vazut, ai crezut.

Fericiti cei ce n-au vazut si au crezut” ( Ioan 20,29 – Isus )




            Ne apropiem de sfarsitul acestei campanii electorale si dupa cum era si normal, Dr. Septar Nicoleta candidatul la Primaria Maracineni din partea PSD , a trecut personal pe la cei mai multi dintre cetatenii comunei si discutand pe indelete cu cei iesiti la porti, si-a propus si sustinut o platforma program care , dupa cum era si normal, sa cuprinda ducerea la bun sfarsit a proiectelor deja incepute,cat si proiecte noi, toate acestea fiind realiste, selectate din ceea ce se intampla atat la noi cat si prin alte localitati civilizate comparabile doar ca marime cu Maracineniul. Ideile platformei pe care PSD o aduce in fata dvs. prin Dr. Septar Nicoleta au fost trecute prin discutii atat cu politicieni din cadrul PSD, cat si cu oameni de rand , locuitori  ai zonei  careia se adreseaza alegerile locale de pe 10 iunie 2012.
            Cel mai important lucru in afara Platformei Program , Nicoleta Septar il considera  participarea la vot. Este tare pacat ca acum, cand avem ocazia o data la 4 ani sa tinem in mana stampila cu care ne putem stipula urmatorii 4 ani din viata noastra ... sa nu iesim la vot.  Cei mai indaratnici pot gasi 400 de motive,...ca e ploaie, ca e prea cald, ca nu pot lipsi de la un film, de la nu stiu ce program care superficial poate fi afisat ca prioritar. Dar cel mai important este ca lumea sa iasa in marea majoritate la urne, si sa participe astfel la o desemnare corecta a celei / celui ales urmatorii 4 ani.
            Au fost si inca mai intalnim multi carcotasi. Acestia , cei mai multi, fiind impinsi de actualul primar, care pana acum nu si-a dat inca seama de realismul si pertinenta propunerilor facute de “Doctorita”, a tot bagat la inaintare incepand cu oameni din presa, apoi continuand cu “mari oameni de afaceri” din Maracineni ( unii dintre acestia- carora din respect pentru ideea politicii de stanga si implicit al PSD-ului   n-o sa le pronuntam nici numele,nici firmele,nici domeniile de activitate- confundand felicitarile zilei de 8 Martie cu un interogatoriu punctual copiat din ceva grille perimate folosite de angajatori la sustinerea interviurilor cu potentialii salariati)... si inca neterminand cu acolitii aferenti catorva carciumi  si de ce nu chiar personal. Este deja cunoscuta vocea d-lui Maleanu prin care se susoteste: “Ia intreab-o, ma, de platforma...de ce vrea ea sa va faca, ma!...si unde!? “            
            Astfel canalizati, cei mai multi sustinatori “malenieni”  au avut un dezinteres maxim la cat jaf a avut loc in Primaria Maracineni in ultimii 4 ani, cu cifre reale in fata, cifre votate si semnate de primarul Maleanu si de Consilierii PDL – de  care putem sa afirmam ca sunt indivizi fara virtute si fara opinie personala, totul la dumnealor tracand mai intai prin stomac.
            O sa va mai aducem in fata inca o data numele echipei de consilieri PDL ( si nu numai) care ne-au saracit si bagat in noroi pana la gat: Potoceanu Victor -viceprimar ,Craciun Vasile, Draghici Dragos,Bunea Emil,Tudose I,Stoian Liliana,Alexandru Ion,Grigore Nicolae,Gheorghe Dumitru,Dumitru Daniel Madalin.
            Astfel va propunem la modul cel mai real platforma program sustinuta de Dr Septar Nicoleta si PSD:
  • Solutionarea si reconstituirea dreptului de proprietate asupra suprafetelor de teren intravilan/extravilan  pentru fiecare cetatean al comunei, in functie de incadrarile legale .
  • Refacerea si punerea in functiune a sistemului si canalelor de irigatie si punerea acestuia la dispozitia localnicilor
  • Reabilitarea ,atragerea de fonduri atat guvernamentale cat si europene pentru refacerea islazului comunal spre cresterea ata a calitatii acestuia cat si numarului de capete furajate .
  • Gratuitatea transportului in comun pentru pensionari si elevi precum si punerea la dispozitie a microbuzului primariei pentru scolarii ce fac naveta in Buzau
  • Atragerea de investitii in agricultura atat cat priveste tehnologia si productia , cat mai cu seama crearea de spatii de depozitare-sortare-climatizare pt  legume (de-gross),realizarea unei fabrici de conserve si sustinerea marcii inregistrate de “Maracinei”, si legumelor “Bio” , implicit amenajarea unei piete agricole cu deschidere directa spre tranzitul auto de-gross si en-detail.
  • Atragerea de fonduri guvernamentale si europene pentru
-construirea unei sali de sport polivalente cu incalzire-climatizare neconventionala.
-amenajarea unei Sali de forta pusa la dispozitia tinerilor sau cluburilor sportive de pe raza comunei
-amenajarea de parcuri si locuri de joaca pt copii
·         Amenajarea unei  crese/camin cu program prelungit si acordarea unei mese calde scolarilor in locul programului “cornul si laptele”.
·         Sustinerea cluburilor sportive atat nou-infiintate cat si echipei de fotbal pe toata perioada mandatului si sustinerea copiilor participanti la competitii de varf sau olimpiade de nivel national
·         Pietruirea / balastarea tuturor ulitelor laterale astfel incat sa se elimine noroiul actual , refacerea celor deja balastate o data la 3 ani precum si asfaltarea a cel putin  1,5km / an., refacerea tuturor trotuarelor afectate de lucrarile si sapaturilor anterioare.
·         Realizarea de piste pentru biclisti, si punerea la dispozitia cetatenilor comunei Maracineni a cel putin 100 de biciclete in 3 puncte de distributie in mod gratuit , astfel incat bicicleta sa devina treptat cel mai uzitat mijloc de transport ecologic pentru localnicii comunei, tineri sau varstnici.
·         Extnderea utilitatilor in subteran (trasee de cabluri)  in canale tehnice sub trotuare pavelate,  formarea de nise in trotuare pentru pomi fructiferi si ornamentali in dreptul fiecarei gospodarii.
·         Punerea la dispozitie de proiecte de incalzire geotermale pentru sere-solarii sau spatii de depozitare , precum si consilierea tuturor cetatenilor  in vederea accesarilor de fonduri europene destinate mediului rural.
·         Transparenta in primarie privind atat functionarii publici cat si aprobarea hotararilor de consiliu local., afisarea proiectelor de consiliu si dezbaterea publica inainte de supunerea acestora cvorumului local.
·         Extinderea iluminatului public, montarea de celule foto-voltaice ,extinderea de retele pentru noi bransamente destinate utilitatilor noilor locatii oferite preferential tinerilor comunei.
·         Desfiintarea indemnizatiei de paza obsteasca prin realizarea unei retele de supraveghere video .

Toate aceste propuneri ala Nicoletei Septar au fost aduse la cunostinta cetatenilor inca din prima zi de campanie. In fiecare zi s-a tint cont de nuantele de finete ce au reiesit din discutiile cu fiecare dintre dumneavoastra, completand nu frazele ci un intreg memoriu prin care exista conditii reale de a fi realizate toate aceste idei ce imbraca acum doar haina unei platforme program .
Suntem constienti ca suflul noii schimbari prin care PDL –ul propulsat de Presedintele Basescu a trebuit sa-si stranga bagajele si sa ne lase  sa ne vedem linistiti de constructia unei noi societati aflate in plina criza. Se pare ca PDL-ul  se agata de scaun cu disperarea unui naufragiat de ultimul catarg ce inca mai pluteste aiurea. Parerea noastra era  de suficient de mult timp ca sa puna umarul la stabilitatea tarii , sa se opreasca din furat si sa foloseasca parghii economine care fara alte eforturi ar fi facut ca traversarea perioadei de criza sa fie cumva mai usoara si mai scurta. Dar “NU” ! ...ei au inca al;te interese considerand ca inca mai este de “muls” din Romania asta.
Oameni buni ! a venit primavara dupa zapezile gigantice din februarie! A veni vremea sa schimbi din radacini Primaria Maracineni ! A venit vremea celor care stiu si sunt instruiti s-o faca ! a venit vremea sa  iesi la vot si sa pui stampila pe Septar Nicoleta , candidatul  P S D !

Voteaza Septar Nicoleta  si PSD la Primaria Maracineni, Locul 3 pe buletinul de vot, 3 Trandafiri.

Voteaza Lista de Consilieri Locali  Maracineni , Locul 3 pe buletinul de vot, 3 Trandafiri

Voteaza Mocanu Victor, la Presedinte Consiluil Judetean Buzau, Locul 8 pe buletinul de vot !

Impreuna vom schimba fata comunei, impreuna vom munci ca aceasta sa devina o frumoasa comuna Europeana, impruna cu copiii nostri ne vom bucura de noua infatisare a noului Maracineni propus de Dr. Nicoleta Septar.                                                       
  Asa sa ne ajute Dumnezeu!      

4 comentarii:

  1. Vă invit să plantăm fiecare dintre noi, cei cărora primarul Măleanu le-a tăiat pomii de la porţi, să plantăm un pom sau mai mulţi. Atunci când i-a tăiat nu a avut nici o hotărâre de Consiliu local. Pomii au fost tăiaţi din ordinul lui Măleanu. Haideţi să-i plantăm înapoi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa asteptam sa ni se faca trotuarele cu nisele aferenta pt. pomi ,sa avem si noi un estetic al strazii .Cand sunt masurate distantele vom vedea un aliniament demn de invidiat pt. alte localitati .

      Ștergere
    2. Citesc ca se vaita primarul ca nu exista platforma program .Aghiotanti lui ,care au fost la adunarile noaste ,nu i-au spus ca acolo s-a vorbit si de un program ???Eu ,de la domnia sa nu am gasit in curte decat o mizerie de cerere de executare silita la adresa cabinetului dr.Septar si un ziar ,in care jumatate era un cult al personalitatii primarului Maleanu .
      D-nule primar ,nu am gasit ofera electorala cu programul d-tale sau cu lista de consilieri !Eu ce sa votez la d-ta ???Sa vad ce oameni de mare valoare si de integritate morala ai pe lista ,ca sa pot analiza .Am inteles de la cei prezenti la balta pt. chiolhan ,ca nu s-a vorbit nimic nici de ce ai facut in 4 ani in comuna ,nici de justificare a acuzatiilor care ti se aduc ,nici de ce vei face ...Ai adunat toata ,,floarea cea vestita "a comunii si i-ai omenit
      Invatatorii ,educatorii ,inginerii si alti oameni cu pregatire ,locuitori ai acestei localitati ,nu au fost vazuti nicaieri ...Iar asa zisi sustinatori ai domniei voastre,au fost si in sala la dr. Septar ,asa ca nu se stie pe cine vor vota ...

      Ștergere
  2. Pe dumneavoastra va voi vota,nu pentru ca faceti parte din PSD.
    Umflatul si mafiotu de Mocanu nu trebuie sa fie sef la Consiliul Judetean

    RăspundețiȘtergere