duminică, 25 martie 2012

Maracineni, o comuna Buzoiana cu potential agricol bazat pe legumicultura-pomicultura si cresterea animalelor.

Stiu ca pe cei mai multi implicati in aria producatorilor de legume va doare sufletul amintindu-va de distrugerea canalului de irigatii ce alimenta gradinile serele si solariile , adapand si ceva animale .
Nu mai putin de 4,5 Km de canal pavat cu dale de beton a fost distrus. Dalele au fost carate atat la balta personala de peste -ocupata si ea abuziv in acel moment- cat si la vila proprie din Lopatari , ambele ale primarului Constantin Dumitru.
O lucrare gata facuta inainte de anii 1989, functionala prin cadere naturala/diferenta de nivel, o lucrare pe atat de bine gandita de inginerii de pe acea vreme, pe atat de utila legumicultorilor din Maracineni, trebuia doar a fi intretinuta. Iar intretinerea de baza insemna doar curatarea de primavara si refacerea cate unui rost din loc in loc. Iar acest soi de intretinere nu costa nimic Primaria Maracineni, satenii efectuand fiecare in partea lui aceste mici lucrari.
De ce a trebuit distrusa o lucrare care acum, numai in sapaturi ( la banii in urma oricarei sapaturi, Titel se pricepe cel mai bine) s-ar investi miliarde de lei vechi???
Ma minunez cat de mic poate sa fie un asemenea humanoid , ca avand nevoie de cateva mii de dale de beton, sa distruga apa, -Apa aducatoare de viata- Apa cea sfanta considerata esentiala din cele mai vechi timpuri,de la cele mai vechi asezari sau civilizatii omenesti !!!
N-o sa intru acum in calcule economice, sa va aduc aminte cat v-a costat un foraj individual pe fiecare in parte, cat costa energia pt a iriga cu un metru cub de apa, sau cat costa la apometru tot acel metru cub platit (atunci cand curge apa pe conducta) la primarie... dar o sa va amintesc numai ca aceasta DISTRUGERE este o alta REALIZARE  a primarului Titel.

Cat despre crescatorii de animale, mai mici sau mai mari, o sa stiti ca unora li s-a interzis pasunatul in maracineni, fiind obligati sa pasuneze in alte comune, dar platind mai departe impozite pe cladiri si terenuri aici in Maracineni.
Revenind la articolul trecut, legat de distrugerea islazului si pasunilor aferente comunei,  o sa va inchipuiti cum arata islazul din sudul comunei, spre prndul Buzaului in urma escavatiilor si amenajarii de balti de peste, sau decopertarile de cernoziom fertil din nord zona "Shell".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu