luni, 2 aprilie 2012

Tu ce ai face cu 170 mil euro pentru tine si Romania ta?


Primii ministri ai Italiei, Frantei, cancelarul Germaniei si multi alti guvernanti europeni, nu au la dispozitie o suma de talia celor 170 mil de euro precum guvernul Ungureanu, bani pusi la bataie in momentul "Aprilie 2012" fara a fi trecuti sau aprobati prin Bugetul Romaniei. Nici macar primul om al lumii, Presedintele Obama , nu are fara acordul congresului american acesti bani la buna dispozitie. 
O sa ne minunam cum hidra guvernanta se zvarcoleste cu ultima-i disperare , agatandu-si crampoanele direct in ficatul romanului, doar ca l-ar mai pacali inca o data in alegerile ce urmeaza.




Totul este destul de clar, atat la scara macro economica, cat si la nivel local in primariile PDL-iste. Primul ministru Ungureanu isi aloca in acest moment suma de 170 mil euro, ca si fond de urgenta , urmand a fi distribuit primariilor portocalii.
Tot timpul asta nu trebuie sa uitam ca Romania deruleaza un contract cu FMI-ul deja trecut de a 2-a transa, contract ce nu este unul de binefacere ci de imprumut! Toti banii astia trebuind a fi dati inapoi cu dobanda (e adevarat, preferentiala). 
Implinind cumva semicercul promisiunilor electorale, Guvernul Romaniei , aidoma lui Nicolae Ceausescu, va da bugetarilor inca 15% la salarii fix in Iunie 2012 ! ( aici este adevarat, nu Ungureanu i-a luat!...ci Boc.. )
Si mai departe cochetand cu umplerea semicercurilor rotilor PDL-iste, ne uitam prin camara si ce gasim???  Daca s-au subtiat actiunile statului roman de la Petrom, Transgaz, Romgaz... iata pe fundul sacului vindem pt bani de alegeri si TRANSELECTRICA !!! 




Cum a copiat sistemul Caracatitei PDL-iste , iaca si primarul Titel de la Maracineni, mai face rost de ceva banuti pentru a mai scoate inca o teava, pentru inca un sant, pentru inca un rand de transee. Si cum Guvernul Romaniei are la dispozitie o suma care l-ar face invidios pe oricare dintre primii ministri europeni, in ultimii aproape 4 ani te crucesti daca reusesti sa aduni sumele ce au trecut prin conturile primarului Constantin Dumitru via TDV si antrepriza generala-proprie, inchegand astfel semicercul buzunarului propriu.
Sume enorme! - pe care in curand cu acordul dumneavoastra o sa le asezam la vedere. 
Ce s-a facut cu aceste sume??? 
In afara de santuri-transee si bordurile pe care le-am imortalizat* pe aici , in afara de noroiul peren din toate colturile comunei... ce s-a facut pentru cetateanul din Maracineni, cel ce are dreptul sa traiasca fara a fi considerat frustratul societatii buzoiene.
Va intreb si pe dumneavoastra ,ce ati face cu 170 mil de euro pentru Romania asta?
( curiozitatea maxima o sa urmareasca locul pe care oportunitatea santurilor din Maracineni o s-o ocupe ca si pozitie in opiniile omului de rand si personal a mea )
1). Nu ar fi fost oportuna refacerea sistemelor de irigatii in mediul rural pentru stabilizarea productiilor fie si in ani cu calamitati (seceta) ? - eu asa as face




2). Alocarea de salarii onorabile dascalilor din invatamantul romanesc , astfel incat copiii nostri , esenta trecerii noastre prin lumea asta, sa poata avea un viitor de care sa nu ne fie rusine. 





Aici nu m-as opri doar la salarii ci la toate conditiile (transport, hrana, rechizite, cercuri lucrativ-operationale, terenuri de sport si participarea la competitii atat sportive cat si scolare, alocatii de exceptie atat sociale cat si de excelenta....si multe altele ce implica educatia noii generatii). - eu asa as face
3). Investitia in Munca* - multitudinea de oportunitati ce le ofera mediul rural ar atrage cu adevarat investitori adevarati atat romani cat si straini (am exemplul Aradului si Timisoarei unde ponderea italienilor ce investesc in agricultura locala este de peste 68% ). Aceasta fiind o parghie ce duce la plus-productie si implicit la echilibrarea puterii de cumparare a romanului de rand ajuns in fata galantarului cu oftatul de rigoare. 






Asta inseamna un lant bine stabilit (care in multe tari europene chiar merge de multi ani) ce leaga productia agricola de stocare / inmagazinare / transport / credite / retail / dobanzi / consum / satisfactia romanului consumator. Toate acestea duc implicit la locuri de munca , scaderea somajului si de ce nu la usurarea datoriei de stat cu toate implicate acestei rigori. - eu asa as face
4). Investitia in ameliorari de cursuri de ape - sporirea bazinului si potentialului hidro-electric. In situatii limita - inundatii sau seceta - stocul de apa reprezinta speranta omului la ziua de maine , cat despre energia  hidro, aceasta  alaturi de energia eoliana este pe departe cea mai prietenoasa omului.




5). Prima data cand intri intr-o tara, iti faci impresia incipienta uitandu-te la drumuri. Si fiica a omului de la tara fiind , imi doresc drumuri de calitate si in mediul rural.





 In mai toata Europa civilizata, calitatea drumurilor de la tara nu este diferita de cea din marilor orase, si sincer eu asa as face


Cu permisiunea dumneavoastra o sa ne oprim acum din acest articol ce va urma in zilele urmatoare , afland si parerile dumneavoastra legate de banii guvernului, primariei, ...banii nostri.
Va rog sa postati comentarii personale,pertinente, corecte , chiar si legate de atacul la persoana mea, dar nu uitati de a avea onoarea de a va semna comentariile astfel incat sa nu facem o discutie intre frustrati si ascunsi.



3 comentarii:

  1. Doamna primar (eu zic că nu mă ia gura pe dinainte!),daţi-mi voie să intervin, vorba lui Caragiale, că la noi în comună o piesă de-a lui se joacă acum, sub ochii noştri. Atras de titlul articolului, mi-am amintit de o discuţie pe care am avut-o cu câteva zile în urmă într-un birou, într-o instituţie, nu neapărat publică, la Buzău. Ştiţi ce mi-a fost dat urechilor să aud, apropo la tema propusă de dumneavoastră?
    Eeee, vorba măcelarului Matache din reclama cu pricina, atunci când vine vorba de Mărăcineni... eeee, atunci lucrurile se schimbă!
    Ia spuneţi, doamnă doctor, aşa din prima, ce aţi face dumneavoastră cu două milioane de euro?!
    Probabil că vă întrebaţi, aşa cum este şi normal, de altfel, de unde să luaţi dumneavoastră două milioane de euro?!
    Ei, vedeţi! De-aia nu câştigă niciodată poporul la vot! Ce spuneam mai înainte... eee, când vine vorba de Mărăcineni... atunci lucrurile se schimbă într-o singură direcţie: Măleanu!
    Da, doamnă doctor şi stimaţi concetăţeni, aşa se discută prin unele birouri la Buzău, că primarul Măleanu şi-ar fi scos o şpagă după aceşti patru ani de mandat care s-ar apropia de 2.000.000 de euro!!!
    În ce mă priveşte înclin să cred şi vă prezint un prim exemplu de sursă, de unde primarul Măleanu putea să tragă un parandărăt gras...
    Nu-i aşa că sunteţi curioşi? Urmarea, data viitoare!

    RăspundețiȘtergere
  2. Oameni buni ,ce am aflat acum o ora !!!Primarele nost',a obligat oamenii de la ajutor social ,ca maine [imbracati frumos -ordin de la stapanire ],sa mearga la un miting electoral .Oamenii sunt speriati si sunt convinsa ca se vor vinde pe bani .Spun asta ,pt. ca sunt multi cu mari datorii la impozit si nu au de unde plati .Restul ,deduceti domniile voastre...

    RăspundețiȘtergere
  3. Umbla vestea prin sat ,d-na doctor ,ca v-a furat ideea cu fabrica de conserve .A citit el pe net probabil ,in blogul d-v.si trage tare cu ideea ...Le va face, cand vor zbura porcii ,asa cum a facut si piata agricola !Ce mincinos si viclean !
    Rusine ,primare!

    RăspundețiȘtergere