vineri, 8 iunie 2012

BOMBE ZIARISTICE CU RAZA MEDIE DE ACTIUNE

              ~Foaie de Maracineni~
    "BOMBE ZIARISTICE CU RAZA MEDIE DE ACTIUNE" 
Saptamanal de informare pamflet si comentarii         Nr 006./08.06.2012
                                      www.primariamaracineni.blogspot.ro

Era greu de crezut ca un primar este in stare sa alunge din comuna doctorul , acea fiica a satului care isi pusese toata viata in sprijinul sanatatii semenilor . Totul , asa cum ama mai spus , a placat din momentul in care Doctorital-a atentionat pe primarul Maleanu ca  trebuie sa respecte legea , nimic altceva.
Si dupa cum am mai publicat, nu a fost sufficient ca Maleanu sa-I puna lacatul pe poarta laterala, sa lase tot dispensarul fara lemne de foc sau sa piarda timp si finante platind fie transporturi, fie angajati care sa tot redacteze acte de evacuare  ci a mai platit din banii primariei, si un cabinet avovatural din Buzau spre a intenta acel process de evacuare , atentand la timpul in care Doctorita trebuia sa-si pregateasca Campania  electorala.
Aveti mai jos dovada citatiei cu care este chemata in judecata pt a 2-a oara spre evacuare Doctorita


De ce domnule primar nu recunosteti public in spoturile dvs televizate sau in discursurile elctorale cu care ii indoctrinati pe bietii dumneavoastra sustinatori, pe care i-ati transformat in robotei, cum ca actiunile acestea nu au nimic in comun cu un bun gospodar al comunei ci sunt roar razbunari personale ale dumneavoastra care au inceput de aproape 2 ani din momentul in care Doctorita  v-a stat in coasta incercand din rasputeri sa va indrume spre aplicarea legii si nu incalcarea ei?
De ce domnule primar Maleanu nu ati acceptat nici o invitatie sa raspundeti in fata oamenilor sau in fata camerelor de luat vederi , invitatia de a dialoga deschis cu Doctorita?
Cum domnule primar, cand ati auzit cu urechile dumneavoastra la  Prezentarea publica de la Potoceni, cand ati venit sa intimidati simpatizantii nostri, sa-i numarati si sa creati confuzii mai mult sau mai putin politice ( fiind acolo doar sub pretextul ca trebuia sa fiti prezent fix atunci cand in afara programuli de lucru,sambata, o echipa trebuia sa monteze o caseta luminoasa pentru SRL-ul medical de la Potoceni, caseta a caror documente de plata ati refuzat sa le faceti publice) ,cum ati putut pune toti "sprijinitorii" dvs sa afirme si sa intrebe repetitiv cum ca Doctorita nu are platforma electorala, nu stie ce sa faca nimic pt comuna ???
Lumea este speriata acum d-le primar, dar dupa alegeri, dupa ce o sa fiti doar un Fost-Primar* o sa fie si suficient timp ca sa aratam lumii spagile electorale proprii strategiei dumneavoastra. O sa va convingeti ca multi dintre cei care au lipit afise cu Constantin Dumitru pe case, garduri,in icoane (comemorative sau nu), pe masini sau alte vehicule, multi dintre ei inca au suflet! Si chiar daca s-au apropiat de bucata de cascaval pe care le-ati propus-o, fie saptamanal, fie pentru alte intelegeri, facand asta de nevoie, bucurandu-se de orice , multi dintre ei, d-le primar, au sa faca apel sa constiinta si au sa voteze cu sufletul, nu cu burta!
De ce ati mintit lumea ca Doctorita o sa scoata autobuzele si maxi  de pe trasee?? Banuim ca aveti cu ce sustine aceasta afirmatie.
De ce ati mintit cum ca Doctorita o sa puna copiii din scoli la munca sa monteze trotuare sau sa sape santuri? Ati auzit cu urechile dvs ca gestul era ca elevii scolilor sa participe la amenajarea curtilor si gradinilor din incinta scolii respective...si nu sa se apeleze la firme de design de gradina , platind bani grei.
De ce nu ati respectat tehnologia de balastare a strazilor, folosind in special acel "Refuz de sita" care se poate folosi in cu totul alte tehnologii, si nu cele de balastare,.Doar ca "refuzul de sita" fiind la cel mai mic pret facea diferenta de bani intre ceea ce s-a platit si ceea ce s-a executat? De ce nu s-au montat tevile pe pat de nisip , si de ce nu s-a tasat sterilul de acoperire dupa tehnologiile indicate in contract?? (s-a pus direct pamant si acesta tasat pe fuga, toate aceste nereguli ducand la surparile de guri de vizitare, la surparile ce teren, la accidente auto, avarieri de masini,cheltuieli suplimentare cu reparatiile GV ,neetansari ale betoanelor din gaigarele si caminele canalizarii,realinieri ale bordurilor si multe alte cheltuieli suplimentare.
Suntem pe data de 8 iunie 2012 ! 
Pe data de 1 iunie 2012 propuneati fapte- inaugurarea canalizarii in urma alocarii a 400 miliarde vechi !
Astea sunt faptele d-le primar Maleanu! 
Numai vorbe , minciuni si amenintari !
Restul este buzunarul dumneavoastra!

Mai departe va prezentam zvonul cum ca primarul Maleanu este in stadiul de a incepe un proiect care poate sa otraveasca apa freatica prin acel schimb de terenuri cu armata. Actualul poligon dorind sa-l mute spre Euro 85 in spatele paduricii, acolo unde a excavat pasunea facand acele forme de "biuta"

 folosind ulterior sau comercializand pamantul fertil de pe islazul communal, iar  in locul poligonului actual dortind sa amplaseze un depozit de pulberi toxice a caror natura nu o cunoastem. Va atentionam ca la orice cataclism, - cutremur sau inundatii, ploi torentiale peste cantitatea medie de apa, incendii, la orice astfel de eveniment nedorit  pot avea loc fie emanari de gaze toxice in aer, fie infiltratii ale substantelor toxice in apa freatica de sub Maracineni!     
                                                                                                   
Va atasam mai departe titlul de proprietate pe care Primarul se improprietareste pe sine  si Contractul de Vanzare-Cumparare prin care Primarul il improprietareste pe fiul sau, toate astea fiind conflict de interese!!!!
Este surprinzator modul avar prin care atribui tu ca Primar familiei tale un teren pe care-l folosesti abuziv ani de zile, gasesti un pret fara sa apelezi la vreo evaluare autorizata, si nu te prezinti la o licitatie insailata de Vice-primarul Victor Potoceanu la primul termen doar pentru a scadea pretul, iar la al doilea , pretul fiind unul de tot rasul, te prezinti si devii "proprietar". 





Va mai puneam la curent cu sapaturile (excavarile)  ilegale de pe raza comunei. Balastiera arondata din dreptul Capatanestiului are desigur anumite arii aprobate de consiliul local spre exploatare. Imaginea urmatoare reprezinta o groapa care nu este cuprinsa in aria autorizata, deci exploatarea de aici .fiind ilegala. Fara prea multe ocolisuri intrebam: de ce s-a excavat ilegal? Ce s-a  facut cu banii rezultati in urma excavarilor acestora?





Este bine stiut ca regulile comunitatii Europene, pentru care toata suflarea a votat la referendumul inainte de aderare ( sa nu uitam ca acel referendum a fost comandat de Presedintele Basescu... cand Romania nu avea nevoie de cheltuieli suplimentare) ne-au fortat sa inchidem toate gropile de gunoi neecologice. Bun si facut!
Numai ca iata cum arata locurile unde s-a excavat ilegal tot in zona Capatanesti.




Focare de infectie, animale moarte, caini vagabonzi, resturi menajere in putrefactie,moluz din demolari sau resturi din procese de construire, toate acestea la buna vedere a primarului, vecin cu aceasta groapa de gunoi "spontana" ,deci neautorizata.Vorbea Primarul Maleanu de fosele septice din curtile oamenilor si de poluarea panzei freatice . Din pacate resturile menajere si animaliere din gropile acestea sunt drenate direct in panza freatica de la 8-10 metri, fara nici o filtrare!
Ne spune domnul primar, care este foarte vigilent incat trimite de indata politia cand doi copii cu stagurile calcau la jumatate de metru de carosabil sau in 10 minute a fost prezent in spatele masinii noastre electorale personal amenintand pe cei care fusesera anuntati de intrunirea de la Potoceni.... ne spune cati infractori au fost amendati pt depozitarea ilegala a gunoaielor in acest loc?....sau deodata, in perioada electorala s-a transformat in omul bun care permite orice,oricui in schimbul votului??
Pe cati i-ai amenintat , d-le maleanu ca daca nu va voteaza o sa ii bagati la plata, o sa ii amendati pt diverse chestii din trecut...sau catora le-ai amintit ca datorita dvs organe de control (de tip "garda de mediu" , "garda financiara"...etc ) au fost indulgente dupa interventia dvs?
Impartasiti otravirea solului, d-le Primar pentru un vot murdar!
( Rusine nu are cum sa va fie... dar speram sa simtiti candva gustul amar al acesteia)


In dreapta sus, la 2-3 sute de metri de balta de peste privata a primarului Maleanu, sau mai degraba diferenta intre iad si paradis

Sa nu credeti ca gropile ilegal excavate din capatanesti sunt singurele puncte poluante de pe raza com Maracineni. Si la Potoceni exista depozite ilegale de gunoi, pe hectare intregi  cu mii de pet-uri si  pungi de plastic, gunoi menajer,animalier,moluz si toate cele, aruncate si spulberate de vant pe arii cat iti ia jumatate de ora sa le vizitezi. (fix in locurile unde acum 4 ani se interzicea depozitarea gunoaielor si pedepsirea acestei abateri, acolo unde vechea groapa fusese nivelata si dorita a fi redata ca islaz..plin de bolovani, e adevarat)
Sa ne intrebam de ce oare garda de mediu nu se autosesizeaza?

Ne dorim din suflet ca macar parte buna din toate aceste nereguli pe care am avut posibilitatea de a le striga in aceasta campanie electorala, sa ajunga la cetateanul de rand.
Sa stie cum stau treburile si pe dedesubturi, nu numai la etaj in primarie.
Sa stie ce sleatca ne conduce.
Sa se poata informa fara sa fie mintit.

Fie ca Dumnezeu sa ne lumineze mintile  si in deplina cunoastere si discernamant sa iesim si sa votam!
Asa sa ne ajute Dumnezeu !







7 comentarii:

  1. Doresc să vă fac cunoscute unele practici ale actualei administraţii publice locale din Mărăcineni ( conducerea ei ) care nici pe departe nu sunt democratice . De la instalare şi până în prezent, aceasta nu a făcut decât să rezolve problemele şi doleanţele clientelei politice şi a celor ce au susţinut la alegerile din 2008 PDL-ul, în detrimentul tuturor celorlalţi cetăţeni .
    Astfel. Surse din primărie , ne spun cum funcţionarii aveau şi au indicaţii precise şi obligatorii de la d-l primar, de a rezolva pe cei ce au votat PDL„ Rezolvă-l pe nenea……, pentru că a votat cu noi „ , pe când menirea administraţiei locale era şi este de a soluţiona, în limitele legii, pe toţi cetăţenii comunei, fără discriminate pe diverse criterii ( în cazul nostru – politice ), ce cad în sarcina acesteia .

    RăspundețiȘtergere
  2. Ba chiar mai mult, acest primar „ Măleanu – Şpăgaru „ dă sarcini verbale funcţionarilor de a rezolva problemele unei categorii de persoane, apropiate lui, ce nu cad în sarcina acesteia ( ex. – de a obţine avize de la diverse instituţii publice – în vederea obţinerii autorizaţiei de funcţionare pentru Cojocaru , care a construit fără autorizaţie – în vederea ascunderii ilegalităţii ; de a rezolva problema cu terenul deţinut ilegal de mătuşa domnului viceprimar – Dumitru de pe strada Poştei ; scoaterea din circuitul agricol a unor terenuri proprietatea diverselor persoane apropiate primarului şi viceprimarului , etc.)
    În schimb solicitările cetăţenilor de rând, pot aştepta ( cereri de 2-3 ani şi poate mai mult, ori nesoluţionate ) sau aceştia sunt respinse din start ori cu indicaţia de a se adresa instanţei pentru probleme ce sunt în competenţa lor. ( datorită incompetenţei primarului, viceprimarului şi aparatului propriu( funcţionarii pe de o parte fiind incompetenţi, depăşiţi de situaţie ori pe de altă parte - funcţionarii sunt speriaţi , ameninţaţi că vor fi daţi afară, aceştia încălcând legea pentru a avea cu orice preţ un salariu ).
    Cât priveşte aparatul funcţionăresc, aceleaşi surse din primărie spun că, au fost transformaţi de primar în informatori, spioni care stau pe la limitele proprietăţilor, furişându-se după garduri , speriind la rândul lor cetăţenii - prin aceste acţiuni - în loc să le explice legea.
    Aceşti funcţionari au fost transformaţi în violatori de proprietăţi care pătrund în curţile private , fără acceptul cetăţenilor, identificând şi măsurând anumite construcţii ( vezi cazul funcţionarilor Motoşcă şi Rizea ) , pentru satisfacerea „ poftelor primarului „ la proprietăţile unor simpli cetăţeni, neplăcuţi primarului, care nu au făcut decât să-şi construcţiile existente sau modernizării lor, pe motiv că aceste lucrări sunt ilegale .

    RăspundețiȘtergere
  3. Dar domnul primar, domnul viceprimar şi consilierii acestora ne pot spune
    cum şi-au realizat construcţiile personale ?
    - Primarul ne poate spune cum şi-a construit imobilele proprietatea TDV de pe E
    85, din 2003, garajul din aceeaşi curte în anul 2009 , construcţiile de la balta de peşte din satul Căpăţâneşti ?
    - Viceprimarul ne poate spune cum a modernizat şi extins locuinţa proprietate
    personală din satul Mărăcineni, str. Mangă . ?
    - De asemenea să ne spună aceştia cum au avut tupeul să exploateze islazul
    comunal excavând balast şi valorificându-l în interes personal ,împreună cu domnul Ghiveciu - de la partid - şi apoi mascând aceste fapte au săpat nişte gropi pentru bălţi pentru care nu există aprobare (doar pentru una în 2008 există hotărâre de consiliu - pentru celelalte două nu şi pentru nici una nu există un proiect . Cine a realizat aceste bălţi şi în baza cărui contract ? Precizez că ruperea digului de protecţie de la Potoceni a fost cauzată de aceste exploatări de balast şi săpături pentru care nu există nici un fel de aprobare de la organele abilitate .
    - Să ne mai comunice domnul primar de ce a demolat grădiniţa din satul
    Căpăţâneşti , cu ajutorul lui Bugică – căruia i-a dat şi lui – săracul - 86 milioane lei, dacă nu a avut aprobare de la consiliul local; cum a demolat construcţiile din incinta primăriei – frizerie, magazie, garaj , wc - fără autorizaţie de demolare .
    - În toate aceste lucrări ilegale au fost implicate firmele sale şi ale apropiaţilor
    săi, care şi-au rotunjit veniturile din banii dvs, care au constituit bugetul local iar veniturile obţinute din exploatarea materialului de balastieră şi pământ fertil din islazul satului Mărăcineni – fiind venituri propriii, vărsându-se direct în buzunarele lor.
    Vă înştiinţez că că şi la momentul postării acestui articol d-l primar, fără pic de ruşine distruge islazul, dislocând stratul fertil şi valorificându-l în interesul personal şi al apropiaţilor săi, ( ex. persoane juridice , firma lui Cojocaru, lui Bugică şi firma Neamţului) precum şi către diverse persoane fizice din comună şi din afara acesteia( ex. strada Principală, str. Depozitului , str. Mangă şi chiar domnului viceprimar care şi-a extins proprietatea în islazul comunal, din spatele proprietăţii sale, fără nici un drept , acesta fiind transformat în teren arabil prin împrăştierea de pământ fertil. ) .

    RăspundețiȘtergere
  4. Vă întrebaţi dvs. cetăţeni cu drept de proprietate care v-aţi revendicat dreptul legal şi pentru care primarul spune că nu are teren pentru atribuirea în fizic, cum aceştia pot să-şi ocupe abuziv teren, după bun ul plac, ( primar, viceprimar, consilieri localei) , pentru unii eliberând chiar şi titlu de proprietate în fals ( ex. primarul , în tarla 14, Crăciun Vasile – consilier local, în tarla nr. 24 ) şi ni9meni nu i-a nici o măsură, ba chiar mai mult aceştia deposedează de dreptul lor, cetăţeni în drept, pentru a da „ acoliţilor săi „ anumite suprafeţe, cu amplasament bun , pe care aceştia ulterior să le valorifice . Un de este dreptatea , legalitatea, transparenţa , cinstea, omenia , etc. ?
    Ei vor să fie aclamanţi pentru ajutoarele date ocazional sau pentru bani din bugetul local direcţionaţi instituţiilor publice de pe raza comun ei , dar trebuie să ştiţi că aceşti bani sunt bani publici, banii dvs, nu banii lor personali, iar dvs, nu apăreţi în nici o cuvântarea a preoţilor de pe raza comunei ca şi cum aţi fi contribuit cu diverse sume , sau în vreo cuvântare a şefilor instituţiilor publice care au primit bani de la primărie .
    E timpul să curăţăm administraţia publică locală de aceste practici poliţieneşti , de
    grup, manipulatoare , de intimidare şi curat nedemocratice care ne fac numai rău.
    Să ne trezim oameni buni, să nu ne mai lăsăm păcăliţi şi să acţionăm în consecinţă , pentru bunele comunei, pentru binele nostru şi al copiilor noştri .

    RăspundețiȘtergere
  5. Mai doriti sa aflati ceva ?
    Haide- ti sa va mai spun cate ceva despre corectitudinea actualei conduceri. Domnul viceprimar Potoceanu a spus ca termina cu coruptia, spaga din primarie . Oare asa sa fie ? Ce ne poate raspunde domnul viceprimar ?Aflati ca atunci cand, un vecin de-al domniei sale , tanar, care sta la soacra sa si care doreste din tot sufletul un loc de casa , ca se incadreaza in prevederile legii, nu ca domnul viceprimar,acesta i-a sa puna si dumnealui 500 (cincisute) Euro intr-un plic , ca asa poate rezolva problemna, deoarece acesta va merge mai departe la seful lui. Care este seful viceprimarului ? Cumva primarul- nasul sau ? Ce parere aveti oameni buni ?

    RăspundețiȘtergere
  6. Trebuie sa stiti si cum domnul viceprimar si-a atribuit loca de casa singur.
    Printr-a hotarare de consiliu local, votata de viceprimar ( in calitatea sa de consilier local ) a fost aprobata atribuirea unui loc de casa sotiei viceprimarului . Aici a aparut conflictul de interese sanctionat de lege cu nulitatea actului. Ulterior acesta a devenit viceprimar si printr-un proces verbal de predare primire semnat de primar la autoritatea publica locala si viceprimar la persoana careia i s-a atribuit terenul primeste acesta un teren atribuit gratuit de la primarie . Este frumos nu ? Ati stiut ?
    Urat este faptul ca acesta si sotia NU MAI AVEAU VARSTA LEGALA DE PANA IN 35 ANI SI PE DEASUPRA MAI AVEAU O LOCUINTA, CEA DATA DE PARINTI ACESTORA INAINTE DE A DEVENI VICEPRIMAR SI INAINTE DE A SE APROBA HOTARAREA DE CONSILIU. Vedeti de ce nu poate atribui si familiilor specificate in lege locuri de casa ? Sau daca da acestia trebuie sa cotizeze sa-si modernizeze propria locuinta sau sa-si ridice o locuinta pe acest teren. Sac!!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Stiu si stim cu totii foarte multe dar ne este greu sa spunem . Este adevarat dar trebuie sa avem constiinta libera si sa gandim inainte de vot.
    Votam hotia, minciuna, sarlatania si tot ce poate fi mai rau sau votam pentru un drum spre mai bine, spre adevar ....adevarul nostru al tuturor , pe care ni-l croim noi, cu banii nostri, pentru binele nostru si al copiilor nostri. Votam pentru sanatatea acestei comunitati si pentru binele ei . Sa fim alaturi de doctor Septar pentru ca si ea va fi alaturi de noi. Succes doamna primar si bafta.
    Asa sa ne ajute Dumnezeu !

    RăspundețiȘtergere