miercuri, 6 iunie 2012

M-AM DUS DUPA CASCAVAL

               ~Foaie de Maracineni~
       Saptamanal de informare pamflet si comentarii     Nr 005 / 06.06.2012
                                      www.primariamaracineni.blogspot.ro

                          “ M-AM   DUS   DUPA   CASCAVAL  “

Ne mira faptul ca dupa atata campanie electorala inca mai prind minciunile primarului Maleanu, minciuni deja transformate in poezii, pe care toti cei ce cred ca o caravana electorala inseamna clacsoane, urlete, stigaturi  si gesturi obscene, amenintari de tot soiul, poluare a motoarelor zecilor de masini cu afise PDL-iste pe geamuri (nu am remarcat vreun autovehicul electric), fara a se opri la portile contribuabilului sa-l intrebe ce-l doare…pe care toti acestia ,ziceam, sunt in stare sa recite poezelele invatate de la Maleanu. Si ca sa nu ramanem datori, cineva din echipa PSD ieri s-a oprit in fata curtii tatalui lui Sorin Zaharia, intrebandu-l pe acesta , vecini fiind cu “Doctorita” …pe care ani au contactat-o in afara orelor de program, zi sau noapte, prevalandu-se doar de buna vecinatate, …si cum toata iarna l-au injurat pe Maleanu (care fie vb intre noi a ordonat ca ulita Morii sa se deszapezeasca ultima… toti cei de acolo folosind lopetile zile la rand dand troienile la o parte sa poata iesi la strada principala),  cum de s-a dat acum cu actualul primar?
            Raspunsul lui Sorin Zaharia a fost unul destul de balbait dar cu mesaj: “M-am dus dupa cascaval”

Mai mult , cand a venit vorba sa explice cam despre ce cascaval e vorba, cert este ca a repetat: “ Cascava, da , cascaval!...Ce nu stiti ce e ala , CASCAVAL?”
            Cu siguranta toata gasca manjita cu zeama de cascaval Titelian, a avut si o alta optiune, una democratica  a Doctoritei, prin care nu era promisa nici o spaga electorala, cu doar un program real, pe care l-am publicat in Foaia de Maracineni nr 4. Numai ca ei, in  integritatea dumnealor au ales CASCAVALUL  de la Maleanu, uitand ca alegerea aceasta ii poate tine (Doamne fereste!) mai departe in noroi. Si cum nu putem ramane datori la poezelele* lui Maleanu, o sa raspundem la fiecare in parte, una cate una , atat cat ne permite situatia, Primarul Maleanu refuzand aparitia la un dialog cu Dr. Nicoleta Septar , invitatia fiind facuta public la doua posturi de radio-tv. In acel caz puteau fi dezvaluite in direct cat poate sa minta (si sa si prinda la “anumite” persoane) acest … individ caruia i-am atribuit administrarea comunei ultimii 4 ani.
            Minciuna aruncata: “Septarita, s-a opus ca sa dau eu (primaria-cons loc.) bani la biserica !Vedeti? din cauza ei nu aveti bani  pt aia…aia… “.  


 Minciuna aceasta face parte dintr-un set de minciuni din acelasi pachet murdar care prinde la cei ce nu sunt in stare sa discearna singuri, si v-o putem prezenta generic cum ca orice rau sau lipsa de bani, neplata a vreunei datorii din partea Primariei Maracineni sau a Cons. Local, atat catre comunitate (biserica,scoala,sport,tineret etc ) cat si catre persoane beneficiare de ajutor social sau alte cereri de intr-ajutorare, Septarita e de vina ! Ea nu v-a dat ! Ea s-a opus! Doar ea este contra voastra a tuturor si a tot ce misca si nu numai…in comuna asta!
            Dragi cetateni onesti, platitori de taxe si impozite! Si un copil de 7 ani poate sa discearna intre minciuna si adevar. Dragi cetateni , este clara situatia la Consiliul Local, care hotaraste la propunerea primarului tot ce inseamna bani, cheltuieli,investitii,taxe si impozite locale. Cons Local este format din 15 consilieri. Noua (9) dintre acestia sunt PDL-isti, la care il mai adaugam de pe Alexandru Ion, pe care Maleanu “l-a uns” transformandu-l in sustinator.. 


Deci cu un nucleu “dur” format din 10 consilieri proprii, Maleanu a dictat absolut tot ce a vrut in primarie !!! Tot ce a visat si a apucat sa rosteasca ! Tot a fost aprobat si sustinut de cel putin 10

            Consilierii care s-au opus vehement ( N.B. – s-au opus propunerilor ilegale!...  ale primarului , nu celor care respectau legile si procedurile de aplicare) au fost doar doi, din pacate  fiind vorba de Septar Nicoleta si Oprea Ghe.  Alti doi consilieri, Nae Vasile si Ene C-tin au consiliat si votat din posturi care le permiteau luari de pozitie de mijloc,abtineri, dar mentionam ca si dumnealor au avut comentarii riguroase atunci cand Maleanu nu a respectat legea. – Aici din pacate a mai fost si Draghici Ion (Dumezeu sa-l ierte) (si aici lumea a uitat de ce s-a sinucis cel ce a fost -Draghici Ion-consilier PSD si fost Primar )
Deci ,  2 sau uneori 4 consilieri de partea bunastarii comunei si legalitatii din Romania, contra a 10 sau chiar 11 acoliti de-ai lui Maleanu chiar nu puteau face ceva sau a avea vreo influenta in vreun sens al hotararilor de consilui local catre atribuirea de terenuri, cladiri, fonduri, finantarea de proiecte etc , hotarari de consiliu pe care le-am publicat in Foaia de Maracineni nr. 3 cu sume exacte.
Marea gogorita iata, se dezumfla la orice asociere cu discernamantul uman.

Doctorita* este acuzata de Maleanu prin minciuna ca “ nu este in stare sa taie iarba din curtea dispensarului!- el fiind cel ce trimite oameni sa fac curat pe acolo !  
Raspuns pentru aceasta minciuna: singura data cand oamenii primariei au intrat cu treaba in curtea Dispensarului Maracineni a fost cand au taiat fara autorizatie de la mediu o frumusete de arbore (dud) care era mai bine de 100 de ani si care era intr-o perfecta stare de vegetatie! …an in care pe lemnele achizitionate de primarie se cheltuisera 850 de milioane vechi, iar dispensarul Maracineni nu a avut cota de lemne! Va lasam pe dumneavoastra sa va inchipuiti cam cate lemne se puteau lua de banii astia in anul 2010. In alta ordine de idei, iarba din curtea dispensarului o taie Nea Nistor, care are nevoie la cele de langa casa de cate o mana de iarba. Mai mentionam inca o data ca la Dispensarul Maracineni sunt 3 medici la care sunt arondati 8100 pacienti,fata de Potoceni unde este un medic cu 300 de localnici pe liste!
Mai punem la socoteala ca dupa ce a incercat ilegalitatea de a o da afara din dispensar pe Doctorita* , ea fiind posesoarea legala a unui contract de comodat cu Primaria Maracineni inca din 2003 !!! acum,Titel, cu banii primariei, plateste cel mai scump avocat din Buzau (Av. Tudorancea) , procesul de evacuare intentat  de Primar si Cons Local, fara a exista inaintea intentarii procesului vreo Hotarare de Consiliu Local!  Procesul este in curs si are termen 03.09.2012. Dar ne intrebam, daca atat primarul Maleanu cat si toti cei care-I asculta si-i impartasesc minciunile si influentele, doresc s-o scoata din Dispensar si s-o goneasca din comuna (bine ca nu si din tara !!! ) pe Doctorita*  de ce oare tot repeta stereotip pe toate caile, fie ele si ca tembele comentarii pe blog sau la nu stiu ce colt de strada, ca daca “Septarita iese Primarita,cum mai are ea grija de cabinet, de Dispensar, de bolnavi…acestia ramanand pe drumuri,neiangrijiti, etc…?”
Oameni buni, pe Doctorita inca nu s-a nascut vreun Maleanu care s-o goneasca din tara sau din galaxie! Ea a facut cea mai laborioasa facultate, si dupa 9 ani de studii medicale superioare s-a intors acasa in Maracineniul ei natal ! Nu are de gand sa plece si nu va pleca. N-o sa facem referire la de cate ori l-am cautat in timpul programului de primar pe Maleanu si nu l-am gasit in primarie, dar va spunem ca exista posibilitatea legala si reala de a conduce si Primaria Maracineni si a oferi servicii medicale in cadrul Dispensarului Maracineni.
O alta minciuna: “ Nu va uitati la Septarita aia!...la mulsulmanca aia sau la musulmanul ala de barba-su!”
Raspuns: Oameni de buna credinta, crestini sau de orice religie !  Nicoleta Septar impreuna cu toata familia ei  sunt crestini ortodocsi, nasul lor de cununie, Printele Marcel Lupea (Dumnezeu sa-l ierte), fiind elev la Seminar al Parintelui Sava de la Sf. Treime, iar Nicoleta impreuna cu sotul ei au botezat 5 fini dintre care Parintele Marian de la Potoceni a slujit 3 dintre ei. Au mai cununat doua perechi de crestini si se bucura mai departe de religia ortodoxa.
Una din zecile de minciuni cu ecou este ca  Nicoleta Septar in momentul in care ajunge Primarita, o sa desfiinteze linia de maxi-taxi nr 2.
Raspuns: Asta chiar poate fi oare afirmatia unui primar inca in functiune? A unui sofer care a trecut testul psihologic la examenul de permis? O sa va las pe dumneavoastra sa decideti din ce postura Maleanu a aruncat soparla asta. Dar o sa facem cat mai clar posibil ca sa va aducem aproape un punct din Platforma Program a Nicoletei prin care isi propunea sa ofere gratuitati la transportul in comun pentru batrani si copii macar acolo unde legal este posibil , adica prin contractul cu Tranbuz Buzau. Mai mult se vor face negocieri cu societatile de maxi-taxi, si se va gasi o solutie prin care sa se faca o extensie macar cu o statie in zona Euro 85, actualmente riveranii zonei fiind nevoiti sa mearga un km pana la pod, distanta care pt un batran sau scolar, mai cu seama in cazul vremii nefavorabile , nu este chiar de neglijat.
Va promitem ca atat cat ne sta in putinta, o sa revenim cu clarificarile de rigoare zdrobind orice minciuna!                                                                            
                              Asa sa ne ajute Dumnezeu !

3 comentarii:

  1. Eu am ascultat pe Marin Soresc ,inainte de a muri,intr-un interviu zicea cam asa :,,nu mor caii cand vor cainii"...Zaharia ,atat il duce capul .IQ d-na e de vina !!!Se va gasi cineva sa-i amendeze comportamentul .
    Am fost martor ,fara voie ,la o scena de tot rasul ...Unul ,cu un interes funciar pe un teren mostenit de altii ,la care e si el o mica parte si are promisiunea primarul ca-i va da titlu pe teren si care sta cu poza primarului pe gard, ca sa vada primarul ca el isi face datoria ,a iesit varza dintro confruntare...Oamenii cu respect de sine stiu ce au de facut la vot .Inca mai sunt oameni de valoare in satul acesta .
    Cat despre d-nul primar ,omul acesta e un pachet de complexe si frustrari .Stiti mai bine ca mine ca asta duce spre un diagnostic...

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu mare amaraciune ,doresc sa aduc la cunostinta opiniei publice un fapt greu de imaginat .Astazi ,in Jurul orei 10 ,primesc un telefon [pe telefonul sotului meu ] de la primarul in exercitiu ,in care finalul convorbiri erau amenintari la adresa familiei mele . ...Doresc sa publicati acest mesaj ,d-na Septar !Sunt Coman Elena si cum stiu mai sunt Elene care au comentat blogul d-v ,.sa nu se faca confuzie .
    Domnule primar ,am obosit sa-mi hartuiesti familia !Trebuie sa lamurim niste lucruri de bun simt ,de care d-v nu prea tineti cont .Faceti afimatii nefondate,bazate pe minciunile lui Fratila .Cred ca d-v ati fi castigat simpatia noasta daca va deziceati de comportamentul acestui individ .Foarte multe lucruri le-a scos din propria burta si ca atare eu voi depune o plangere penala impotriva lui si desecretizarea convorbirii telefonice cu d-v ....Acest individ ,care in iarna ,cand erau acei amarati in Piata Universitatii sa ceara niste drepturi ale noastre ,ale tuturor ,isi permitea sa injure PDL-ul ,cu tot neamul si citez din acest clasic in viata :,,F---i in Cristos ,ca mi-au luat din alocatia copiilor si pt. ei am stricat o masina carand lumea la vot ,pt. Eba lor ."Acum e PDL_ist convins???? ...Ce ar trebui sa fac eu cu acest individ care in ziua de vineri ,si d-ta stii mai bine ,dupa ce a adus plocoanele electorale cu masina lui Drusca ,la 10 minute ,in vazul tuturor a inceput distribuirea ...numai pt. faptul ca eram la poarta cu vecinii si trebuiam sfidati ...Un pachet l-a dat peste un gard si unul la vecinul din spate.Dupa care iese in strada agresand verbal oamenii din masinile d-ritei Septar ,care treceau civilizat sa salute lumea ,pt. ca se incheia campania .NU mai zic ca se certa de unul singur cu un benar .Credeti ca a zis cineva :,,bravo tie !" ???D-nul meu ,daca spui ca ai invatat carte adevarata ,nu credeti ca ar trebui sa va delimitati de astfel de personaje???Astia v-au stricat reputatia in primul rand si apoi d-v cu mintea infierata de ei . Bazandu-va pe influienta banilor,actionati total necivilizat ...

    RăspundețiȘtergere
  3. ... Nu trebuie sa ma condamnati ca am un medic de familie pe care il respect si in care cred.Cred in cinstea si onestitatea acestei femei ,pe care o cunosc de cand era copil ...Eu am un medic de famile si un medic curant la Bucuresti .Aceasta femeie vegheaza la sanatatea mea pe diagnostic adus si doze de medicatie ...O stimez si o apreciez pt. profesionalism si cinste ...
    Revenind la discutia de la telefon ,chiar nu ma sperii.Ti-ai trimis aghitantul in carciumi sa dea de baut alcoolicilor si sa transmita mesaje clare la adresa ,,profesorului"[cum il ironizezi mata ],ca ai sa-l distrugi ca tu l-ai facut director ,ca o sa-l dai afara din invatamant etc ,etc ...Coman este un nume in Buzau ,un nume croit cu munca cinstita si profesionalism,un om deosebit si respectat !!!Nu d-v l-ati facut director ,bani d-v nu vor hotara niciodata scenariile din capul d-v. !!!Omul acesta ,care este sotul meu ,intotdeauna a stat cu coloana vertebrala dreapta nu s-a incovoiat ,iar scara de valori intotdeauna si-a respectat-o ,pt ca are o scara de valori pe care altii nu o au !!!
    Stii d-ta cum m-am simtit eu pe tot mandatul d-tale??? URMARITA SI INCORSETA !Urmarit in curtea mea prin sistemul de informatori pe care vi l-ati creat ,dar nu ati stiut ca aici exista 2 oameni cu probleme de sanatate .V-a interesat, ca nicio solicitare ce vine din partea familiei mele sa nu fie solutionata ...Vin sa va intreb ,de ce tatalui meu nu i s-a eliberat titlul de proprietate ???Pt. ca mostenitorii trebuiau sanctionati, ca nu au pus stampila pe d-v .,in mandatul trecut ... Daca stiati ca nu v-am votat ,acum cum puteati crede ca familia mea v-a trece barca dv ????
    Cand erati un simplu om ,sofer ce se straduia sa intre pe piata cu paine fabricata ,erati mai uman .Asta e parerea mea ,ca banii v-au intunecat mintile si va credeti D-zeu !!!!Daca aveati eleganta sa raspundeti unei confruntari deschise si sa combateti acuzele ce vi se aduc ,cresteati in ochii mei !!!
    Coman ,Coman ,Coman ...asta e cosmarul d-v !!!Cred ca nu puteti dormi gandind :,,cum d-nule ,astuia nu-i place cascavalul ???"Asa cum s-a exprimat Zaharia Sorin ,ca l-a d-v ar fi cascavalul .Nu d-nule ,nu ne place ,noi toti tinem regim alimentar!!!Stiti ce nu se suporta si asta au zis-o altii mai destepti :SUCCESUL si ca exista oameni ce nu sunt de vanzare ...Da ,d-nule primar in exercitiu ,constiinta noastra nu e de vanzare ...Poate ne credeti idealisti prosti,dar prefer sa mor sarac si cinstit !!!!Si despre sotul meu ,cosmarul d-v,veniti sa va fac eu CV-ul lui ,ca eu il cunosc cel mai bine .
    Tin sa fac apel la toti oamenii de afaceri ,oamenii politici ,nu ma departez de cler: ca daca soarta si corectitudinea unui scrutin ,va aduce in scaun pe d-na Septar ,va fi un om deosebit si cu frica de D-zeu[pt.ca e ortodoxa d-nule primar ,nu cum ati spus dv.]si investitii va face in limitele legii cu toti oamenii de buna credinta si biserica v-a avea si ea prioritatile ei ...Nu mai zic ,ca vor disparea practicile de urmarire a cetatenilor ,cu ranchiune si mesaje de amenintare !!!
    In speranta ca ati inteles adevaratul sens al celor scrise de mine , sa invinga cel ce merita cu adevarat !!!!

    Buna ziua !
    Semnat ::: Coman Elena

    RăspundețiȘtergere