miercuri, 6 februarie 2013


Tamaie prin curtea Primariei



Mi-as dori ca oamenii de buna credinta ( nu sunt inclusi aici fripturistii si alergatorii dupa cascaval* ) din Maracineni si chiar si vecinii nostrii din Buzau sa aiba clar si sincer la dispozitie tot tabloul ce include Primaria si actiunile Primarului Titel , atat in nume propriu  cat si colectiv impreuna cu  aservitii domniei sale , tablou mai mult sau mai putin asumat legal  sau etic.




Ma gandeam …sperand ca fumul unei basculante intregi de tamaie ar alunga diavolii din plamanii Primariei Maracineni … si cum speranta  moare ultima , o sa fac tot ce-mi sta in putinta sa va aduc la cunostinta adevarul in contrast cu minciunile ciolanarilor a caror culoare politica este doar “banul”.

Credeam ca dupa alegerile din 10 iunie 2012 , dupa ce printr-o campanie electorala mai mult decat murdara, s-a stabilit apartenenta scaunului de primar, scapand de frica pierderii influentei datorate acestui fotoliu, fiecare dintre oamenii din politica Maracineniului isi vor vedea de treaba si vor face pe cat poate fiecare cate ceva constructiv pentru aceasta comunitate.

Intelegeam atunci ca prioritatea primarului este comuna, utilitatile, facilitatile si macar mentinerea gradului de trai (ca despre grad de satisfactie* …chiar nu pot vorbi )  si nu “DAREA AFARA DIN DISPENSAR A  SEPTARITEI “ … asa cum ii place deseori sa afirme dom` titel.

Dupa cum puteti vedea, din data de 8 iunie 2012 eu am inchis blogul de fata , crezand ca lucrurile pot reintra pe fagasul normal. Numai ca intre timp, se gandeste dom` titel ca din banii Dumneavoastra sa angajeze , in procesul de evacuare ce mi l-a intentat , unul din cel mai bine platiti avocati din mun Buzau, si anume decanul baroului A. Tudorancea , fara nici un fel de hotarare a consiliului local ci direct prin decizia sa personala.  La acel moment , Prim Ministrul Ponta , reglementa starea de criza a tarii si printr-o HG prin care interzicea plata primariilor catre firme externe de avocatura daca aveau incadrati in schema juristi (fie ei la serviciu , fie in vreun soi de concediu…) care angajati fiind ridicau luna de luna salariul aferent.



Mai mult, clare fiindu-i intentiile primarului , Judecatorul dosarului in speta, cere primariei, Cons. Local rezolutia pentru cererea  Dr Nicoleta Septar , in care se cere inchirierea spatiului respectiv , spatiu detinut in mod legal in prezent de catre CMI Dr Septar Nicoleta cu un contract de inchiriere cu titlu gratuit din anul 2003.
In locul rezolutiei la aceasta cerere, dom` titel trece pe ordinea de zi a ultimei sedinte de Consiliu , acordul noului Consiliu cu privire la  continuarea actiunii de evacuare a Dr. Septar Nicoleta din spatiul dispensarului. 


Este bine sa stiti ca imi sunt arondati aprox 3000 de pacienti din aproape 7800 de asigurati ai comunei, noi fiind 3 medici la Maracineni si unul la Potoceni , deci un total de 4 medici. Trebuie sa stiti ca utilitatile precum apa,curentul,etc si lemnele de foc sunt platite din banii doctorilor de la Maracineni. (situatia la Potoceni fiind cumva privilegiata* ) . Mai trebuie sa stiti ca au fost investitii din partea medicilor la Maracineni legate de modernizarea dispensarului astfel ca el sa fie acreditat si anume, gresie,faianta, sape,instalatii electrice si sanitare, zugraveli ,gleturi, modificare pereti despartitori, mobilier,instrumentar, birotica si restul necesar functionarii unui cabinet. Aportul primariei a fost asa cum o sa va punem la dispozitie si inregistrarile video ale sedintei oficiale, o usa termopan si 2 jaluzele verticale !!!



De ce toate astea?
Din pura ambitie a primarului.
Ambitie personala pornita  din lezarea  autoritatii prin care se dictau hotiile prin atribuire directa. Astfel, intr-unul din anii trecuti i-am atras atentia ca nu  era  o cale legala ceea ce propunea sedinta de sedinta (vis a vis de tot felul de inginerii servind buzunarul propriei clientele si persoane ) si ca este foarte riscant pentru consilieri sa fie fortati sa voteze ilegalitati. I-am spus ca legile asa cum sunt ele, trebuie respectate si dumnealui trebuie sa mearga pe legalitate.
Ei, asta l-a iritat rau !!!
Ulterior hotarand verbal ca o va da afara din sat pe doctorita.
De atunci , zi de zi a tot pus bete-n roate. A ajuns atat de jos incat a sudat in timpul campaniei o poarta de acces din sediul PSD maracineni spre o latrina, astfel incat pana si necesitatile fiziologice proprii oricarei fiinta umana, de la cersetor la rege  sa fie cumva ongradite….
Nu a precupetit nici un efort sa alerge o saptamana la rand pe la toate autoritatile sanitare ale judetului si anume : DSP, Colegiul Medicilor, Prefectura si daca insumati la fiecare dintre ele cate 3 drumuri  o sa imi dati dreptate ca salariul primarului pe o saptamana a fost doar pentru vendeta personala. La fiecare dintre persoanele puse in functii manageriale la cele trei organisme pe unde a tot umblat, a cerut cu tupeu anularea autorizatiei de functionare, anularea dreprului de libera practica, fluturand o hartie scrisa de el in primarie prin care dupa cum visase probabil cu o noapte inainte , ma dadea el afara dupa bunul sau plac.
Apreciez Managerii care i-au spus ca oricat i-ar strange politic cu usa, ei nu au sa faca ilegalitatea de a suspenda drepturile Dr Septar si in acelasi sens  o sa  arat opiniei publice buzoiene atitudinea servilista a celorlalti sus-pusi in functii care au eludat legea prin slalomuri meseriase dandu-i primarului “apa la moara”.
Prezenta mea depesa publica va avea ceva adaugari pe acest blog, find multe de spus despre manevrele “pe sub masa “ , acum o sa incerc  sa va aduc pe cat am sa pot in realitatea actuala.
Ce se intampla acum in Maracineni…in afara evacuarii Septaritei din cabinet?
In urma  tradarii murdare primarul titel hotaraste sa muste mana celui ce l-a hranit si anume Presedintelui PDL Preda Cezar.  Chiar si adversar politic mie sau PSD-ului , Preda Cezar – iar asta este cunoscut de toata lumea - a facut tot posibilul spre suportul politic si administrativ  indreptat spre primarul titel. Si iarasi stie toata lumea cat l-a ajutat Pesedintele Preda Cezar pe titel si pe familia lui .


Inevitabil, la cate ilegalitati a fost promotor atat in primarie cat si in  afacerile cu GPL, clar titel are nevoie ca de aer de suportul politic al puterii. Si asa se ajunge la PSD.
Prieten si partener de afaceri cu Romeo Volert  (  stand de vorba pe data de 8 martie cu prilejul vizitei mele printre femeile firmelor din Maracineni,  am felicitat si angajatele firmei Felssysteme Maracineni ,  si de ce nu, am avut o discutie si cu Administratorul Romeo Volert. Acesta nu a prea priceput scopul vizitei mele , confundand prezenta mea cu una la vreun interviu de angajare la nu stiu ce C.A.P  sau I.A S. … confundand  socialismul cu anarhia amestecata cu ceva burghezie. Dupa ce i-am ascultat ,cu mult respect, deh…eram oaspete in casa gazdei, discursul  plin de ingamfare , dupa concluziile ce le voia puse si anume ca  nu vede in mine vreun soi de manager , pertinenta m-a obligat sa-l intreb pe Dl . Volert  Romi* :
-         “ De ce Domnule Volert nu candidati Dvs la  Primaria Maracineni ?…cred ca aveti toate calitatile necesare pt acest lucru ? “
Textual Dl Volert  mi-a raspuns:
-         “ Doamna, Eu sunt prea MARE  pentru satul asta ! Sunt  prea MARE si pentru Buzau ! Doamna ,  chiar daca sunt prieten cu toti din conducerea PSD Buzau ( aici  o sa-mi permit sa nu public numele rostite  pe sleau de Dl  Volert… )  eu discut la nivel de Zgonea. “
Cred ca este foarte clar ca  PSD –ul era un apropiat  clar al Dlui Volert Romeo.
Acum o sa fie limpede pt toata lumea de ce si cum a trecut primarul titel la PSD.
Ce se intampla acum in PSD Maracineni?
Dl Volert Romi* ( asa cum il alinta cineva …)  avand  “ok-ul” din partea conducerii PSD Judetene,  considera ca Dr septar Nicoleta,  fosta candidata a PSD pt   Primaria Maracineni va sta  cam incomod in coasta primarului si  va tot ingreuna faradelegile  generate de titel.
Ce hotaraste Dl  Volert Romi*  ?
Sa se apuce sa stranga semnaturi impotriva Septaritei, in primul rand de la angajatii Felssysteme , si organizand toti consilierii tradatori fosti PDL  care sunt obligati sa vina si cu semnaturi impotriva Septaritei si cu adeziuni fortate la PSD…adeziuni fara nici cea mai mica valoare, omul in sine…daca nu a avut la suflet PSD din 1992  incoace, e greu de crezut ca odata cu  obligarea Dlui Volert, gata …oricine va iubi PSD-ul.
La ce bun aceste adeziuni pe hartie?
Foarte simplu
Pe data de 15 – 16 febr 2012  a fixat o sedinta a PSD Maracineni, fara sa stie nimeni dintre consilierii in functiune ai PSD. Nu a fost anuntat absolut nimeni din actuala organizatie PSD ,  nici macar Presedintele acesteia, Oprea Gheorghe, omul care de o multime de ani a fost sufletul PSD-ului atat de la Maracineni cat si sprijin pentru intreaga organizatie judeteana.
Ce se urmareste?
Excluderea din PSD a consilierilor PSD legal alesi : Nicoleta Septar, Oprea Gheorghe, Coman Constantin,  Ilie Constantin., automat excluderea din Consiliul Local Maracineni si inlocuirea lor  incepand  cu Dl Volert Romi*  si continuand cu persoana aservite intereselor comune .

Acest lucru va trebui sa dea de gandit tuturor !
Eu va cer sa  luati atitudine civica  venind alaturi de mine  si de adevar !

marți, 5 februarie 2013

Cand cineva iti da o palma, intoarce-i si celalalt obraz.

Asta am sa fac cu redeschiderea acestui blog .
Im doresc ca speranta sa razbeasca si gramul de adevar in plus pe care imi doresc sa-l aduc imaginii comunitatii Maracinenilor sa ajunga in sufletul oamenilor acestei comune, si cat mai departe de minciuna si hotie, macar inima noastra va fi mai curata!