vineri, 8 iunie 2012

Campania " 10 Iunie" s-a incheiat - multumim tuturor!

   S-a incheiat aseara campania electorala. Multora abia ni se deschisese gustul. "Doamna, ...daca mai aveam vreo 2 saptamani, se facea ca toata lumea ar fi stiut de cat si cum ne-a saracit Smeleanu* "


Lasam la o parte injuraturile pe care le-am cules din dreptul staf-ului lui Titel, si punem la loc de cinste faptul ca acelasi Titel s-a salutat cu cei din masinile noastre Fanion*. Cum vedeti , a fost o campanie impinsa usor catre extreme, si cu toate sicanele (din care amintim...  3 sapt nu am avut acces la avizierul primariei pt afisaj, intimidarile politiei lasate cu avertismente scrise catre echipele noastre de afisaj,amenintari fatise asupra oamenilor ce erau doar anuntati de un eveniment, indrumarea tinerilor PDL-isti sa ne injure si sa ne huiduie fara discernamant, incercari mizerabile de a trece de la PDL la alte formatiuni politice a primarului Constantin Dumitru in momentul in care PDL incepea sa cada, invitarea consilierilor propusi pe listele PSD pe rand , plimbarea lor pe un anumit traseu cu masina ( BZ-CLM) a primariei si propunerile facute personal de Titel in acest timp , propuneri prin care se urmarea aruncarea peste bord a Septaritei*, montarea unor jurnalisti care prin postarile lor si-au demonstrat latura prin care la orice examen se ajunge la "asa nu se face niciodata in profesia de jurnalist", denigrarea profesionala a Doctoritei, calomnia adusa familiei acesteia, discriminarea rasiala si religioasa dovedita cu martori,....iar toate astea insumeaza un cuantum de 50% din rautaciunile lui Titel. O sa va scutim de restul care mai sunt detaliate , departe de a marca tot raul Titelian, prin Foile de Maracineni , acum toate acestea fiind doar indei principale ale unei campanii electorale incheiate)


Multumim tuturor care ne-au iesit in cale, fie cetateni de rand in fata portilor lor, fie parlamentari sau presedinti de institutii si formatiuni, multumim celor ce ne-au propus votul lor fara ocolisuri, multumim celor ce cu eleganta au sa voteze exact cum o sa-i ajute Dumnezeu in clipa in care au sa intre in cabina de vot, multumim celor ce ne-au sprijinit, multumim celor ce ne-au fost ostili -propulsandu-ne astfel pana si in avansarea pe paginile google, multumim celor ce au montat afise cu noi si celor ce ne-au vandalizat staguri,banere,afise,multumim familiilor noastre pentru rabdarea de care au dat dovada, multumim si familiilor adversarilor politici fie si doar ca ele exista, multumim si politiei ca s-a autosesizat amendandu-ne fie si doar cu avertismente pentru afisaj, multumim administratiei locale ca nu ne-a last pe stadion si saptamana trecuta la Caminul Cultural, multumim tot administratiei care a sudat poarta metalica oprind accesul simpatizantilor nostri catre singura cabina (hazna) care putea deservi necesitati umane -aici uratenia nu lasa loc nici macar comentariilor-

....si nu avem cum sa nu facem cunoscut ca NIMENI , dar NIMENI din TOTI cei care au pus afise de`ale noastre fie pe masini, fie pe case / garduri / etc ...nimeni din toti acestia nu au fost platiti nici macar cu 1 leu , nici pe saptamana , nici pe luna ...nici pe vot promis!!! Nimeni din caravana noastra nu a primit nici 1 litru de GPL/motorina/benzina - plata din partea noastra, fiecare simpatizant PSD-Nicoleta Septar nu a fost manjit nici macar cu 1 leu! La nivelul asta s-a facut cu adevarat activism de partid, cu sufletul , nu cu burta! Multumim simpatizantilor ca au inteles ca nu trebuie sa ne coboram spre a huidui actualul primar,vice-primar, familiile lor, sau masinile simpatizantilor lor.

Multumim ca nu s-a facut uz de poluare sonora, multumim ca s-a inteles ca orice dobitoc putea sa clacsoneze fara sa stie de ce o face, doar ca spirit de turma, multumim celor din echipa adversa care ne-au spionat si chiar ne-au cerut materiale sa le duca lu` Titel, multumim si celor din tagma "Zaharia" care pentru cascaval sunt in stare sa-si vanda si onoarea (vedeti, chiar si lor le multumim frumos!) multumim celor ce ne-au pus afise in vitrinele magazinelor lor si ulterior , dupa amenintarile lui Titel le-au dat jos numai pe ale noastre, multumim firmei care ne-a facut tricourile inscriptionate cu "Eu votez Primar, Dr Nicoleta Septar" fara sa ne puna la plata manopera, multumim importatorului de tricouri pentru pretul corect ce ni l-a cerut, va multumim voua tuturor oamenilor de omenie din maracineni si tot Buzaul,

 ...si-i multumim lui Dumnezeu ca nu ne lasa !

BOMBE ZIARISTICE CU RAZA MEDIE DE ACTIUNE

              ~Foaie de Maracineni~
    "BOMBE ZIARISTICE CU RAZA MEDIE DE ACTIUNE" 
Saptamanal de informare pamflet si comentarii         Nr 006./08.06.2012
                                      www.primariamaracineni.blogspot.ro

Era greu de crezut ca un primar este in stare sa alunge din comuna doctorul , acea fiica a satului care isi pusese toata viata in sprijinul sanatatii semenilor . Totul , asa cum ama mai spus , a placat din momentul in care Doctorital-a atentionat pe primarul Maleanu ca  trebuie sa respecte legea , nimic altceva.
Si dupa cum am mai publicat, nu a fost sufficient ca Maleanu sa-I puna lacatul pe poarta laterala, sa lase tot dispensarul fara lemne de foc sau sa piarda timp si finante platind fie transporturi, fie angajati care sa tot redacteze acte de evacuare  ci a mai platit din banii primariei, si un cabinet avovatural din Buzau spre a intenta acel process de evacuare , atentand la timpul in care Doctorita trebuia sa-si pregateasca Campania  electorala.
Aveti mai jos dovada citatiei cu care este chemata in judecata pt a 2-a oara spre evacuare Doctorita


De ce domnule primar nu recunosteti public in spoturile dvs televizate sau in discursurile elctorale cu care ii indoctrinati pe bietii dumneavoastra sustinatori, pe care i-ati transformat in robotei, cum ca actiunile acestea nu au nimic in comun cu un bun gospodar al comunei ci sunt roar razbunari personale ale dumneavoastra care au inceput de aproape 2 ani din momentul in care Doctorita  v-a stat in coasta incercand din rasputeri sa va indrume spre aplicarea legii si nu incalcarea ei?
De ce domnule primar Maleanu nu ati acceptat nici o invitatie sa raspundeti in fata oamenilor sau in fata camerelor de luat vederi , invitatia de a dialoga deschis cu Doctorita?
Cum domnule primar, cand ati auzit cu urechile dumneavoastra la  Prezentarea publica de la Potoceni, cand ati venit sa intimidati simpatizantii nostri, sa-i numarati si sa creati confuzii mai mult sau mai putin politice ( fiind acolo doar sub pretextul ca trebuia sa fiti prezent fix atunci cand in afara programuli de lucru,sambata, o echipa trebuia sa monteze o caseta luminoasa pentru SRL-ul medical de la Potoceni, caseta a caror documente de plata ati refuzat sa le faceti publice) ,cum ati putut pune toti "sprijinitorii" dvs sa afirme si sa intrebe repetitiv cum ca Doctorita nu are platforma electorala, nu stie ce sa faca nimic pt comuna ???
Lumea este speriata acum d-le primar, dar dupa alegeri, dupa ce o sa fiti doar un Fost-Primar* o sa fie si suficient timp ca sa aratam lumii spagile electorale proprii strategiei dumneavoastra. O sa va convingeti ca multi dintre cei care au lipit afise cu Constantin Dumitru pe case, garduri,in icoane (comemorative sau nu), pe masini sau alte vehicule, multi dintre ei inca au suflet! Si chiar daca s-au apropiat de bucata de cascaval pe care le-ati propus-o, fie saptamanal, fie pentru alte intelegeri, facand asta de nevoie, bucurandu-se de orice , multi dintre ei, d-le primar, au sa faca apel sa constiinta si au sa voteze cu sufletul, nu cu burta!
De ce ati mintit lumea ca Doctorita o sa scoata autobuzele si maxi  de pe trasee?? Banuim ca aveti cu ce sustine aceasta afirmatie.
De ce ati mintit cum ca Doctorita o sa puna copiii din scoli la munca sa monteze trotuare sau sa sape santuri? Ati auzit cu urechile dvs ca gestul era ca elevii scolilor sa participe la amenajarea curtilor si gradinilor din incinta scolii respective...si nu sa se apeleze la firme de design de gradina , platind bani grei.
De ce nu ati respectat tehnologia de balastare a strazilor, folosind in special acel "Refuz de sita" care se poate folosi in cu totul alte tehnologii, si nu cele de balastare,.Doar ca "refuzul de sita" fiind la cel mai mic pret facea diferenta de bani intre ceea ce s-a platit si ceea ce s-a executat? De ce nu s-au montat tevile pe pat de nisip , si de ce nu s-a tasat sterilul de acoperire dupa tehnologiile indicate in contract?? (s-a pus direct pamant si acesta tasat pe fuga, toate aceste nereguli ducand la surparile de guri de vizitare, la surparile ce teren, la accidente auto, avarieri de masini,cheltuieli suplimentare cu reparatiile GV ,neetansari ale betoanelor din gaigarele si caminele canalizarii,realinieri ale bordurilor si multe alte cheltuieli suplimentare.
Suntem pe data de 8 iunie 2012 ! 
Pe data de 1 iunie 2012 propuneati fapte- inaugurarea canalizarii in urma alocarii a 400 miliarde vechi !
Astea sunt faptele d-le primar Maleanu! 
Numai vorbe , minciuni si amenintari !
Restul este buzunarul dumneavoastra!

Mai departe va prezentam zvonul cum ca primarul Maleanu este in stadiul de a incepe un proiect care poate sa otraveasca apa freatica prin acel schimb de terenuri cu armata. Actualul poligon dorind sa-l mute spre Euro 85 in spatele paduricii, acolo unde a excavat pasunea facand acele forme de "biuta"

 folosind ulterior sau comercializand pamantul fertil de pe islazul communal, iar  in locul poligonului actual dortind sa amplaseze un depozit de pulberi toxice a caror natura nu o cunoastem. Va atentionam ca la orice cataclism, - cutremur sau inundatii, ploi torentiale peste cantitatea medie de apa, incendii, la orice astfel de eveniment nedorit  pot avea loc fie emanari de gaze toxice in aer, fie infiltratii ale substantelor toxice in apa freatica de sub Maracineni!     
                                                                                                   
Va atasam mai departe titlul de proprietate pe care Primarul se improprietareste pe sine  si Contractul de Vanzare-Cumparare prin care Primarul il improprietareste pe fiul sau, toate astea fiind conflict de interese!!!!
Este surprinzator modul avar prin care atribui tu ca Primar familiei tale un teren pe care-l folosesti abuziv ani de zile, gasesti un pret fara sa apelezi la vreo evaluare autorizata, si nu te prezinti la o licitatie insailata de Vice-primarul Victor Potoceanu la primul termen doar pentru a scadea pretul, iar la al doilea , pretul fiind unul de tot rasul, te prezinti si devii "proprietar". 





Va mai puneam la curent cu sapaturile (excavarile)  ilegale de pe raza comunei. Balastiera arondata din dreptul Capatanestiului are desigur anumite arii aprobate de consiliul local spre exploatare. Imaginea urmatoare reprezinta o groapa care nu este cuprinsa in aria autorizata, deci exploatarea de aici .fiind ilegala. Fara prea multe ocolisuri intrebam: de ce s-a excavat ilegal? Ce s-a  facut cu banii rezultati in urma excavarilor acestora?





Este bine stiut ca regulile comunitatii Europene, pentru care toata suflarea a votat la referendumul inainte de aderare ( sa nu uitam ca acel referendum a fost comandat de Presedintele Basescu... cand Romania nu avea nevoie de cheltuieli suplimentare) ne-au fortat sa inchidem toate gropile de gunoi neecologice. Bun si facut!
Numai ca iata cum arata locurile unde s-a excavat ilegal tot in zona Capatanesti.




Focare de infectie, animale moarte, caini vagabonzi, resturi menajere in putrefactie,moluz din demolari sau resturi din procese de construire, toate acestea la buna vedere a primarului, vecin cu aceasta groapa de gunoi "spontana" ,deci neautorizata.Vorbea Primarul Maleanu de fosele septice din curtile oamenilor si de poluarea panzei freatice . Din pacate resturile menajere si animaliere din gropile acestea sunt drenate direct in panza freatica de la 8-10 metri, fara nici o filtrare!
Ne spune domnul primar, care este foarte vigilent incat trimite de indata politia cand doi copii cu stagurile calcau la jumatate de metru de carosabil sau in 10 minute a fost prezent in spatele masinii noastre electorale personal amenintand pe cei care fusesera anuntati de intrunirea de la Potoceni.... ne spune cati infractori au fost amendati pt depozitarea ilegala a gunoaielor in acest loc?....sau deodata, in perioada electorala s-a transformat in omul bun care permite orice,oricui in schimbul votului??
Pe cati i-ai amenintat , d-le maleanu ca daca nu va voteaza o sa ii bagati la plata, o sa ii amendati pt diverse chestii din trecut...sau catora le-ai amintit ca datorita dvs organe de control (de tip "garda de mediu" , "garda financiara"...etc ) au fost indulgente dupa interventia dvs?
Impartasiti otravirea solului, d-le Primar pentru un vot murdar!
( Rusine nu are cum sa va fie... dar speram sa simtiti candva gustul amar al acesteia)


In dreapta sus, la 2-3 sute de metri de balta de peste privata a primarului Maleanu, sau mai degraba diferenta intre iad si paradis

Sa nu credeti ca gropile ilegal excavate din capatanesti sunt singurele puncte poluante de pe raza com Maracineni. Si la Potoceni exista depozite ilegale de gunoi, pe hectare intregi  cu mii de pet-uri si  pungi de plastic, gunoi menajer,animalier,moluz si toate cele, aruncate si spulberate de vant pe arii cat iti ia jumatate de ora sa le vizitezi. (fix in locurile unde acum 4 ani se interzicea depozitarea gunoaielor si pedepsirea acestei abateri, acolo unde vechea groapa fusese nivelata si dorita a fi redata ca islaz..plin de bolovani, e adevarat)
Sa ne intrebam de ce oare garda de mediu nu se autosesizeaza?

Ne dorim din suflet ca macar parte buna din toate aceste nereguli pe care am avut posibilitatea de a le striga in aceasta campanie electorala, sa ajunga la cetateanul de rand.
Sa stie cum stau treburile si pe dedesubturi, nu numai la etaj in primarie.
Sa stie ce sleatca ne conduce.
Sa se poata informa fara sa fie mintit.

Fie ca Dumnezeu sa ne lumineze mintile  si in deplina cunoastere si discernamant sa iesim si sa votam!
Asa sa ne ajute Dumnezeu !







miercuri, 6 iunie 2012

M-AM DUS DUPA CASCAVAL

               ~Foaie de Maracineni~
       Saptamanal de informare pamflet si comentarii     Nr 005 / 06.06.2012
                                      www.primariamaracineni.blogspot.ro

                          “ M-AM   DUS   DUPA   CASCAVAL  “

Ne mira faptul ca dupa atata campanie electorala inca mai prind minciunile primarului Maleanu, minciuni deja transformate in poezii, pe care toti cei ce cred ca o caravana electorala inseamna clacsoane, urlete, stigaturi  si gesturi obscene, amenintari de tot soiul, poluare a motoarelor zecilor de masini cu afise PDL-iste pe geamuri (nu am remarcat vreun autovehicul electric), fara a se opri la portile contribuabilului sa-l intrebe ce-l doare…pe care toti acestia ,ziceam, sunt in stare sa recite poezelele invatate de la Maleanu. Si ca sa nu ramanem datori, cineva din echipa PSD ieri s-a oprit in fata curtii tatalui lui Sorin Zaharia, intrebandu-l pe acesta , vecini fiind cu “Doctorita” …pe care ani au contactat-o in afara orelor de program, zi sau noapte, prevalandu-se doar de buna vecinatate, …si cum toata iarna l-au injurat pe Maleanu (care fie vb intre noi a ordonat ca ulita Morii sa se deszapezeasca ultima… toti cei de acolo folosind lopetile zile la rand dand troienile la o parte sa poata iesi la strada principala),  cum de s-a dat acum cu actualul primar?
            Raspunsul lui Sorin Zaharia a fost unul destul de balbait dar cu mesaj: “M-am dus dupa cascaval”

Mai mult , cand a venit vorba sa explice cam despre ce cascaval e vorba, cert este ca a repetat: “ Cascava, da , cascaval!...Ce nu stiti ce e ala , CASCAVAL?”
            Cu siguranta toata gasca manjita cu zeama de cascaval Titelian, a avut si o alta optiune, una democratica  a Doctoritei, prin care nu era promisa nici o spaga electorala, cu doar un program real, pe care l-am publicat in Foaia de Maracineni nr 4. Numai ca ei, in  integritatea dumnealor au ales CASCAVALUL  de la Maleanu, uitand ca alegerea aceasta ii poate tine (Doamne fereste!) mai departe in noroi. Si cum nu putem ramane datori la poezelele* lui Maleanu, o sa raspundem la fiecare in parte, una cate una , atat cat ne permite situatia, Primarul Maleanu refuzand aparitia la un dialog cu Dr. Nicoleta Septar , invitatia fiind facuta public la doua posturi de radio-tv. In acel caz puteau fi dezvaluite in direct cat poate sa minta (si sa si prinda la “anumite” persoane) acest … individ caruia i-am atribuit administrarea comunei ultimii 4 ani.
            Minciuna aruncata: “Septarita, s-a opus ca sa dau eu (primaria-cons loc.) bani la biserica !Vedeti? din cauza ei nu aveti bani  pt aia…aia… “.  


 Minciuna aceasta face parte dintr-un set de minciuni din acelasi pachet murdar care prinde la cei ce nu sunt in stare sa discearna singuri, si v-o putem prezenta generic cum ca orice rau sau lipsa de bani, neplata a vreunei datorii din partea Primariei Maracineni sau a Cons. Local, atat catre comunitate (biserica,scoala,sport,tineret etc ) cat si catre persoane beneficiare de ajutor social sau alte cereri de intr-ajutorare, Septarita e de vina ! Ea nu v-a dat ! Ea s-a opus! Doar ea este contra voastra a tuturor si a tot ce misca si nu numai…in comuna asta!
            Dragi cetateni onesti, platitori de taxe si impozite! Si un copil de 7 ani poate sa discearna intre minciuna si adevar. Dragi cetateni , este clara situatia la Consiliul Local, care hotaraste la propunerea primarului tot ce inseamna bani, cheltuieli,investitii,taxe si impozite locale. Cons Local este format din 15 consilieri. Noua (9) dintre acestia sunt PDL-isti, la care il mai adaugam de pe Alexandru Ion, pe care Maleanu “l-a uns” transformandu-l in sustinator.. 


Deci cu un nucleu “dur” format din 10 consilieri proprii, Maleanu a dictat absolut tot ce a vrut in primarie !!! Tot ce a visat si a apucat sa rosteasca ! Tot a fost aprobat si sustinut de cel putin 10

            Consilierii care s-au opus vehement ( N.B. – s-au opus propunerilor ilegale!...  ale primarului , nu celor care respectau legile si procedurile de aplicare) au fost doar doi, din pacate  fiind vorba de Septar Nicoleta si Oprea Ghe.  Alti doi consilieri, Nae Vasile si Ene C-tin au consiliat si votat din posturi care le permiteau luari de pozitie de mijloc,abtineri, dar mentionam ca si dumnealor au avut comentarii riguroase atunci cand Maleanu nu a respectat legea. – Aici din pacate a mai fost si Draghici Ion (Dumezeu sa-l ierte) (si aici lumea a uitat de ce s-a sinucis cel ce a fost -Draghici Ion-consilier PSD si fost Primar )
Deci ,  2 sau uneori 4 consilieri de partea bunastarii comunei si legalitatii din Romania, contra a 10 sau chiar 11 acoliti de-ai lui Maleanu chiar nu puteau face ceva sau a avea vreo influenta in vreun sens al hotararilor de consilui local catre atribuirea de terenuri, cladiri, fonduri, finantarea de proiecte etc , hotarari de consiliu pe care le-am publicat in Foaia de Maracineni nr. 3 cu sume exacte.
Marea gogorita iata, se dezumfla la orice asociere cu discernamantul uman.

Doctorita* este acuzata de Maleanu prin minciuna ca “ nu este in stare sa taie iarba din curtea dispensarului!- el fiind cel ce trimite oameni sa fac curat pe acolo !  
Raspuns pentru aceasta minciuna: singura data cand oamenii primariei au intrat cu treaba in curtea Dispensarului Maracineni a fost cand au taiat fara autorizatie de la mediu o frumusete de arbore (dud) care era mai bine de 100 de ani si care era intr-o perfecta stare de vegetatie! …an in care pe lemnele achizitionate de primarie se cheltuisera 850 de milioane vechi, iar dispensarul Maracineni nu a avut cota de lemne! Va lasam pe dumneavoastra sa va inchipuiti cam cate lemne se puteau lua de banii astia in anul 2010. In alta ordine de idei, iarba din curtea dispensarului o taie Nea Nistor, care are nevoie la cele de langa casa de cate o mana de iarba. Mai mentionam inca o data ca la Dispensarul Maracineni sunt 3 medici la care sunt arondati 8100 pacienti,fata de Potoceni unde este un medic cu 300 de localnici pe liste!
Mai punem la socoteala ca dupa ce a incercat ilegalitatea de a o da afara din dispensar pe Doctorita* , ea fiind posesoarea legala a unui contract de comodat cu Primaria Maracineni inca din 2003 !!! acum,Titel, cu banii primariei, plateste cel mai scump avocat din Buzau (Av. Tudorancea) , procesul de evacuare intentat  de Primar si Cons Local, fara a exista inaintea intentarii procesului vreo Hotarare de Consiliu Local!  Procesul este in curs si are termen 03.09.2012. Dar ne intrebam, daca atat primarul Maleanu cat si toti cei care-I asculta si-i impartasesc minciunile si influentele, doresc s-o scoata din Dispensar si s-o goneasca din comuna (bine ca nu si din tara !!! ) pe Doctorita*  de ce oare tot repeta stereotip pe toate caile, fie ele si ca tembele comentarii pe blog sau la nu stiu ce colt de strada, ca daca “Septarita iese Primarita,cum mai are ea grija de cabinet, de Dispensar, de bolnavi…acestia ramanand pe drumuri,neiangrijiti, etc…?”
Oameni buni, pe Doctorita inca nu s-a nascut vreun Maleanu care s-o goneasca din tara sau din galaxie! Ea a facut cea mai laborioasa facultate, si dupa 9 ani de studii medicale superioare s-a intors acasa in Maracineniul ei natal ! Nu are de gand sa plece si nu va pleca. N-o sa facem referire la de cate ori l-am cautat in timpul programului de primar pe Maleanu si nu l-am gasit in primarie, dar va spunem ca exista posibilitatea legala si reala de a conduce si Primaria Maracineni si a oferi servicii medicale in cadrul Dispensarului Maracineni.
O alta minciuna: “ Nu va uitati la Septarita aia!...la mulsulmanca aia sau la musulmanul ala de barba-su!”
Raspuns: Oameni de buna credinta, crestini sau de orice religie !  Nicoleta Septar impreuna cu toata familia ei  sunt crestini ortodocsi, nasul lor de cununie, Printele Marcel Lupea (Dumnezeu sa-l ierte), fiind elev la Seminar al Parintelui Sava de la Sf. Treime, iar Nicoleta impreuna cu sotul ei au botezat 5 fini dintre care Parintele Marian de la Potoceni a slujit 3 dintre ei. Au mai cununat doua perechi de crestini si se bucura mai departe de religia ortodoxa.
Una din zecile de minciuni cu ecou este ca  Nicoleta Septar in momentul in care ajunge Primarita, o sa desfiinteze linia de maxi-taxi nr 2.
Raspuns: Asta chiar poate fi oare afirmatia unui primar inca in functiune? A unui sofer care a trecut testul psihologic la examenul de permis? O sa va las pe dumneavoastra sa decideti din ce postura Maleanu a aruncat soparla asta. Dar o sa facem cat mai clar posibil ca sa va aducem aproape un punct din Platforma Program a Nicoletei prin care isi propunea sa ofere gratuitati la transportul in comun pentru batrani si copii macar acolo unde legal este posibil , adica prin contractul cu Tranbuz Buzau. Mai mult se vor face negocieri cu societatile de maxi-taxi, si se va gasi o solutie prin care sa se faca o extensie macar cu o statie in zona Euro 85, actualmente riveranii zonei fiind nevoiti sa mearga un km pana la pod, distanta care pt un batran sau scolar, mai cu seama in cazul vremii nefavorabile , nu este chiar de neglijat.
Va promitem ca atat cat ne sta in putinta, o sa revenim cu clarificarile de rigoare zdrobind orice minciuna!                                                                            
                              Asa sa ne ajute Dumnezeu !

marți, 5 iunie 2012

FOAIE DE MARACINENI Nr. 4

               ~Foaie de Maracineni~
       Saptamanal de informare pamflet si comentarii     Nr 004./05.06.2012
                                      www.primariamaracineni.blogspot.ro

 

“Pentru ca M-ai vazut, ai crezut.

Fericiti cei ce n-au vazut si au crezut” ( Ioan 20,29 – Isus )




            Ne apropiem de sfarsitul acestei campanii electorale si dupa cum era si normal, Dr. Septar Nicoleta candidatul la Primaria Maracineni din partea PSD , a trecut personal pe la cei mai multi dintre cetatenii comunei si discutand pe indelete cu cei iesiti la porti, si-a propus si sustinut o platforma program care , dupa cum era si normal, sa cuprinda ducerea la bun sfarsit a proiectelor deja incepute,cat si proiecte noi, toate acestea fiind realiste, selectate din ceea ce se intampla atat la noi cat si prin alte localitati civilizate comparabile doar ca marime cu Maracineniul. Ideile platformei pe care PSD o aduce in fata dvs. prin Dr. Septar Nicoleta au fost trecute prin discutii atat cu politicieni din cadrul PSD, cat si cu oameni de rand , locuitori  ai zonei  careia se adreseaza alegerile locale de pe 10 iunie 2012.
            Cel mai important lucru in afara Platformei Program , Nicoleta Septar il considera  participarea la vot. Este tare pacat ca acum, cand avem ocazia o data la 4 ani sa tinem in mana stampila cu care ne putem stipula urmatorii 4 ani din viata noastra ... sa nu iesim la vot.  Cei mai indaratnici pot gasi 400 de motive,...ca e ploaie, ca e prea cald, ca nu pot lipsi de la un film, de la nu stiu ce program care superficial poate fi afisat ca prioritar. Dar cel mai important este ca lumea sa iasa in marea majoritate la urne, si sa participe astfel la o desemnare corecta a celei / celui ales urmatorii 4 ani.
            Au fost si inca mai intalnim multi carcotasi. Acestia , cei mai multi, fiind impinsi de actualul primar, care pana acum nu si-a dat inca seama de realismul si pertinenta propunerilor facute de “Doctorita”, a tot bagat la inaintare incepand cu oameni din presa, apoi continuand cu “mari oameni de afaceri” din Maracineni ( unii dintre acestia- carora din respect pentru ideea politicii de stanga si implicit al PSD-ului   n-o sa le pronuntam nici numele,nici firmele,nici domeniile de activitate- confundand felicitarile zilei de 8 Martie cu un interogatoriu punctual copiat din ceva grille perimate folosite de angajatori la sustinerea interviurilor cu potentialii salariati)... si inca neterminand cu acolitii aferenti catorva carciumi  si de ce nu chiar personal. Este deja cunoscuta vocea d-lui Maleanu prin care se susoteste: “Ia intreab-o, ma, de platforma...de ce vrea ea sa va faca, ma!...si unde!? “            
            Astfel canalizati, cei mai multi sustinatori “malenieni”  au avut un dezinteres maxim la cat jaf a avut loc in Primaria Maracineni in ultimii 4 ani, cu cifre reale in fata, cifre votate si semnate de primarul Maleanu si de Consilierii PDL – de  care putem sa afirmam ca sunt indivizi fara virtute si fara opinie personala, totul la dumnealor tracand mai intai prin stomac.
            O sa va mai aducem in fata inca o data numele echipei de consilieri PDL ( si nu numai) care ne-au saracit si bagat in noroi pana la gat: Potoceanu Victor -viceprimar ,Craciun Vasile, Draghici Dragos,Bunea Emil,Tudose I,Stoian Liliana,Alexandru Ion,Grigore Nicolae,Gheorghe Dumitru,Dumitru Daniel Madalin.
            Astfel va propunem la modul cel mai real platforma program sustinuta de Dr Septar Nicoleta si PSD:
  • Solutionarea si reconstituirea dreptului de proprietate asupra suprafetelor de teren intravilan/extravilan  pentru fiecare cetatean al comunei, in functie de incadrarile legale .
  • Refacerea si punerea in functiune a sistemului si canalelor de irigatie si punerea acestuia la dispozitia localnicilor
  • Reabilitarea ,atragerea de fonduri atat guvernamentale cat si europene pentru refacerea islazului comunal spre cresterea ata a calitatii acestuia cat si numarului de capete furajate .
  • Gratuitatea transportului in comun pentru pensionari si elevi precum si punerea la dispozitie a microbuzului primariei pentru scolarii ce fac naveta in Buzau
  • Atragerea de investitii in agricultura atat cat priveste tehnologia si productia , cat mai cu seama crearea de spatii de depozitare-sortare-climatizare pt  legume (de-gross),realizarea unei fabrici de conserve si sustinerea marcii inregistrate de “Maracinei”, si legumelor “Bio” , implicit amenajarea unei piete agricole cu deschidere directa spre tranzitul auto de-gross si en-detail.
  • Atragerea de fonduri guvernamentale si europene pentru
-construirea unei sali de sport polivalente cu incalzire-climatizare neconventionala.
-amenajarea unei Sali de forta pusa la dispozitia tinerilor sau cluburilor sportive de pe raza comunei
-amenajarea de parcuri si locuri de joaca pt copii
·         Amenajarea unei  crese/camin cu program prelungit si acordarea unei mese calde scolarilor in locul programului “cornul si laptele”.
·         Sustinerea cluburilor sportive atat nou-infiintate cat si echipei de fotbal pe toata perioada mandatului si sustinerea copiilor participanti la competitii de varf sau olimpiade de nivel national
·         Pietruirea / balastarea tuturor ulitelor laterale astfel incat sa se elimine noroiul actual , refacerea celor deja balastate o data la 3 ani precum si asfaltarea a cel putin  1,5km / an., refacerea tuturor trotuarelor afectate de lucrarile si sapaturilor anterioare.
·         Realizarea de piste pentru biclisti, si punerea la dispozitia cetatenilor comunei Maracineni a cel putin 100 de biciclete in 3 puncte de distributie in mod gratuit , astfel incat bicicleta sa devina treptat cel mai uzitat mijloc de transport ecologic pentru localnicii comunei, tineri sau varstnici.
·         Extnderea utilitatilor in subteran (trasee de cabluri)  in canale tehnice sub trotuare pavelate,  formarea de nise in trotuare pentru pomi fructiferi si ornamentali in dreptul fiecarei gospodarii.
·         Punerea la dispozitie de proiecte de incalzire geotermale pentru sere-solarii sau spatii de depozitare , precum si consilierea tuturor cetatenilor  in vederea accesarilor de fonduri europene destinate mediului rural.
·         Transparenta in primarie privind atat functionarii publici cat si aprobarea hotararilor de consiliu local., afisarea proiectelor de consiliu si dezbaterea publica inainte de supunerea acestora cvorumului local.
·         Extinderea iluminatului public, montarea de celule foto-voltaice ,extinderea de retele pentru noi bransamente destinate utilitatilor noilor locatii oferite preferential tinerilor comunei.
·         Desfiintarea indemnizatiei de paza obsteasca prin realizarea unei retele de supraveghere video .

Toate aceste propuneri ala Nicoletei Septar au fost aduse la cunostinta cetatenilor inca din prima zi de campanie. In fiecare zi s-a tint cont de nuantele de finete ce au reiesit din discutiile cu fiecare dintre dumneavoastra, completand nu frazele ci un intreg memoriu prin care exista conditii reale de a fi realizate toate aceste idei ce imbraca acum doar haina unei platforme program .
Suntem constienti ca suflul noii schimbari prin care PDL –ul propulsat de Presedintele Basescu a trebuit sa-si stranga bagajele si sa ne lase  sa ne vedem linistiti de constructia unei noi societati aflate in plina criza. Se pare ca PDL-ul  se agata de scaun cu disperarea unui naufragiat de ultimul catarg ce inca mai pluteste aiurea. Parerea noastra era  de suficient de mult timp ca sa puna umarul la stabilitatea tarii , sa se opreasca din furat si sa foloseasca parghii economine care fara alte eforturi ar fi facut ca traversarea perioadei de criza sa fie cumva mai usoara si mai scurta. Dar “NU” ! ...ei au inca al;te interese considerand ca inca mai este de “muls” din Romania asta.
Oameni buni ! a venit primavara dupa zapezile gigantice din februarie! A veni vremea sa schimbi din radacini Primaria Maracineni ! A venit vremea celor care stiu si sunt instruiti s-o faca ! a venit vremea sa  iesi la vot si sa pui stampila pe Septar Nicoleta , candidatul  P S D !

Voteaza Septar Nicoleta  si PSD la Primaria Maracineni, Locul 3 pe buletinul de vot, 3 Trandafiri.

Voteaza Lista de Consilieri Locali  Maracineni , Locul 3 pe buletinul de vot, 3 Trandafiri

Voteaza Mocanu Victor, la Presedinte Consiluil Judetean Buzau, Locul 8 pe buletinul de vot !

Impreuna vom schimba fata comunei, impreuna vom munci ca aceasta sa devina o frumoasa comuna Europeana, impruna cu copiii nostri ne vom bucura de noua infatisare a noului Maracineni propus de Dr. Nicoleta Septar.                                                       
  Asa sa ne ajute Dumnezeu!