joi, 29 martie 2012

Sa invatam sa fim liberi!

Suntem un popor de tarani.
E o afirmatie,nu  o acuzatie!
  Un popor care  nu-si mai recunoaste originea,nu-si mai regaseste drumul spre inainte!Iar mie mi se pare ca de 23 ani batem pasul pe loc,ba mai mult,in ultimii 4 ani alunecam usor inspre dictatura pe care am inlaturat-o in 1989!
In letargia aproape de patologic in care ne afundam,ne-am gasit destui care sa va strigam sa va treziti si sa reinviem acest popor.O s-o facem pina cind vom reusi si vom reusi in curand!
De data asta am iesit la lupta noi,fiii  invatati ai acestor tarani si nu suntem chiar putini!
Vom rupe tacerea si le vom reda demnitatea taranilor nostri,parintilor,bunicilor nostri,fara sa ii jignim dindu-le de pomana,cum fac toate mirtoagele care au ajuns sa se creada cai de rasa!
Taranii mei nu au nevoie nici de mila,nici de pantofii lor cu toc,nici  de piinea duminicala distribuita prin biserici!
Au nevoie  sa fie ascultati,indrumati,luminati !Restul drumului pina la lumina il vor gasi singuri!
Nu suntem viermi,suntem tarani,doctori,ingineri,profesori si vom schimba regula jocului!

marți, 27 martie 2012

Primar,sofer sau sofer-primar?

Trebuie sa aflati ca D-nul Primar nu s-a indurat sa incredinteze utilajul lui de 38000 euro cu care a tot deszapezit asta iarna in fata primariei si in jurul magazinului lui , ambele proprietate personala, contra unei sume din care statul roman ar fi platit sute de pensii de taran ,fost lucrator la CAP, pentru ca nu a gasit niciun sofer cu gradul de primar in comuna !

Asa a atins trei tinte intr-una: afacere personala profitabila ,lupta pt.apararea bunului personal si campanie electorala neintrerupta...personala si aceea !
Nu ar fi mai profitabil sa fiti un primar in Alaska?! (macar acolo zapada e prezenta tot timpul si chiar se cauta soferii de wola cu carnet de primar... )

duminică, 25 martie 2012

Este posibil sa amplasezi o instalatie GPL cu stocator de depozitare si alt stocator de transvazare fara autorizatie de la mediu, fara sa tii cont de nimic, chiar nici de faptul ca terenul nu este proprietatea ta???


De ultim moment!!
-Ghici unde si cu ce masina se face acum campanie electorala sub pretextul pelerinajului la manastiri???
-sa fie vreo surpriza? -masina este cea din imaginea de mai jos....masina destinata transportului de scolari.


Da !!! Se poate !!! 
Mai mult, am fost amenintati de catre fiul lui Titel, Constantin Sandu, telefonic pe data de 21.03.2012 ca se va tine de familia noastra daca cumva o sa apara ceva poze sau filme la vreun ziar si ca a depus un "proces penal" la Comandantul Politiei Buzau prin care , conform unui articol invocat "333"(nestiind din ce lege...aliniat, an publicare...nimic - atunci cand a fost intrebat ) fara nici o notiune de Drept Civil sau Penal, sub pretextul de INTIMIDARE , cum ca nu are nimeni dreptul sa faca fotografii de pe domeniul public (drum public comunal)  a proprietatii lui  sau a firmei TDV pe care o conduce. 


se observa in spatele baracii din stanga un stocator depozit gigant de 100 tone GPL si in fata microbuzului destinat transportului de scolari, un alt stocator mai mic.

utilaje personale sau ale primariei parcate in curtea privata a TDV, unde patron este Sandu Constantin

BZ 16 CLM - microbuzul destinat scolarilor, cu sofer angajat, carburant si consumabile alocate

un angajat furios ce ameninta cu o unealta in mana, venind special de la vreo 200m




Oare nici aici Garda de Mediu  sau alte institutii ale Ministerului Mediului , Institutia Prefectului Buzau (cat tine de ocuparea abuziva a unui teren din islazul comunal) ...chiar nimeni nu se autosesizeaza, nimeni nu raspunde sesizarilor satenilor??? 
Frica satenilor sa nu scoata vreun cuvant impotriva clanului lui Sandel Constantin - om de afaceri si sofer "de noapte " pe autocisterna proprie TDV  - o intelegem.Clanul fiind mare, puternic , periculos  si amenintator.
Dar frica Garzii de mediu? sau a Prefectului???
Atata frica doar pentru functia pe care Titel a platit-o in PDL ??? 
-sau frica prin care s-ar taia nu stiu ce "cotizatii" sub forma de "tain"?


Si acum o sa vedeti cum de amenajeaza o balta de peste moderna, cu foraje proprii,consolidari si pavari cu materiale moderne a malurilor, cu infiintari de livezi si design cu specii deosebite 
adaptate zonelor lacustre, o sa vedeti cum se construieste fara autorizatie fie fundatii pentru constructii civile, fie cai de acces interioare, fie bransamente electrice, toate pe un teren ocupat abuziv un numar de ani si trecut ilegal in proprietatea TDV , in cursul unor capete de acuzare in TRANS DIVERSE procese penale, iar parcela unde este microbuzul scolar parcat si Stocatoarele de GPL, mai departe nu are nici un act legal de proprietate ca sa fie ocupat ...decat ABUZIV.


Tuiacateva mii , fiecare fir costa intre 8 si 20 lei , pret de achizitie fara vreun alt adaos al vreunui alt comerciant
arbori ornamentali , cateva sute cu pret aproximativ  de 100-400 lei
pomi fructiferi, cateva sute, pret aprox 15 lei/buc


Fundatie destinata unei constructii civile

Bransament interior

o alta fundatie...pregatim vile de protocol!*

Deja instalatiile sanitare de baza sunt montate... scurgerile fiind oare aprobate ca si proiect de Garda de mediu?

Alee intrioara... oare exista proiect avizat/aprobat, si facturi pentru agregatele folosite?  (pentru pietruirea anumitor ulite "nu e * piatra, domne!"

Maracineni, o comuna Buzoiana cu potential agricol bazat pe legumicultura-pomicultura si cresterea animalelor.

Stiu ca pe cei mai multi implicati in aria producatorilor de legume va doare sufletul amintindu-va de distrugerea canalului de irigatii ce alimenta gradinile serele si solariile , adapand si ceva animale .
Nu mai putin de 4,5 Km de canal pavat cu dale de beton a fost distrus. Dalele au fost carate atat la balta personala de peste -ocupata si ea abuziv in acel moment- cat si la vila proprie din Lopatari , ambele ale primarului Constantin Dumitru.
O lucrare gata facuta inainte de anii 1989, functionala prin cadere naturala/diferenta de nivel, o lucrare pe atat de bine gandita de inginerii de pe acea vreme, pe atat de utila legumicultorilor din Maracineni, trebuia doar a fi intretinuta. Iar intretinerea de baza insemna doar curatarea de primavara si refacerea cate unui rost din loc in loc. Iar acest soi de intretinere nu costa nimic Primaria Maracineni, satenii efectuand fiecare in partea lui aceste mici lucrari.
De ce a trebuit distrusa o lucrare care acum, numai in sapaturi ( la banii in urma oricarei sapaturi, Titel se pricepe cel mai bine) s-ar investi miliarde de lei vechi???
Ma minunez cat de mic poate sa fie un asemenea humanoid , ca avand nevoie de cateva mii de dale de beton, sa distruga apa, -Apa aducatoare de viata- Apa cea sfanta considerata esentiala din cele mai vechi timpuri,de la cele mai vechi asezari sau civilizatii omenesti !!!
N-o sa intru acum in calcule economice, sa va aduc aminte cat v-a costat un foraj individual pe fiecare in parte, cat costa energia pt a iriga cu un metru cub de apa, sau cat costa la apometru tot acel metru cub platit (atunci cand curge apa pe conducta) la primarie... dar o sa va amintesc numai ca aceasta DISTRUGERE este o alta REALIZARE  a primarului Titel.

Cat despre crescatorii de animale, mai mici sau mai mari, o sa stiti ca unora li s-a interzis pasunatul in maracineni, fiind obligati sa pasuneze in alte comune, dar platind mai departe impozite pe cladiri si terenuri aici in Maracineni.
Revenind la articolul trecut, legat de distrugerea islazului si pasunilor aferente comunei,  o sa va inchipuiti cum arata islazul din sudul comunei, spre prndul Buzaului in urma escavatiilor si amenajarii de balti de peste, sau decopertarile de cernoziom fertil din nord zona "Shell".

sâmbătă, 24 martie 2012

Sa fie arheolog?... sa fi absolvit Facultatea de sapaturi,decopertari,arheologie si antropologie?
Sau de la santuri la gropi...doar pamant sa fie?


La iesirea din Maracineni pe Euro 85 spre Ramnicu Sarat, undeva in spatele dealului  pe stanga in spatele unor tufe de padure ramase nedefrisate, ar fi trebuit sa existe o bucata de islaz , unde cetatenii ar fi putut sa-si pasuneze animalele, si asa decimate.....







Pentru aceste islazuri primarul Titel Maleanu - cunoscut printre fostii colegi soferi fie de la ILF fie de la Salvare sub porecla de "Gogu", a incasat de la APIA  aproape 800 milioane vechi pentru ameliorarea si imbunatatirea pajistilor  (aici o sa revenim in cel mai scurt timp atat cu starea de anul trecut cat si actualizari proaspete 2012 legate de ce se obliga Titel prin primaria ce-o (inca) conduce sa faca pentru aceste pajisti )
Dar stupoare!...in loc de fertilizari, astupari de musuroaie,eliminarea  buruienilor si maracinilor gasim pe aproape 2 hectare GROPI !!!
Da s-a decopertat stratul ce cernoziom fertil cu utilajele lasand in urma gropi pe pana la 1,50 metri adancime, balti cu apa, pietroaie...si exact tot ce vedeti in fotografiile atasate.










Nu va mai intrebati daca Ministerul mediului prin Garda de mediu Buzau are habar de mutilarile Islazului Comunal Maracineni !
Toata lumea stie, fiind facute hartii peste hartii. E adevarat ca o sa sesizam mai departe pe toata lumea in sensul asta...poate Green Pace o sa faca demonstratii in fata Garzii de Mediu Buzau...sa faca ceva spre ameliorarea situatiei, ...sau ca APIA sa faca orice altceva bun cu banii dati lui Titel pentru ameliorarea Islazului Comunal.


Cum am promis o sa revenim curand cu amanunte!

vineri, 23 martie 2012

www.primariamaracineni.blogspot.com


“…daca Basescu i-a dat lu` fii-sa ….. ce ?...io nu pot sa-i dau lu` fii-mio? “ 
(citat din discursul lui Titel Maleanu)

Omul nostru cu  SAPATURILE  si-a luat teren la “Shell”.
Si o sa va dezvalui cum poti fenta statul si bugetul local slalomand pe langa pretul zonei,apoi pe langa pretul de pornire hotarat  tot de el (Primar) si improprietarindu-se pe la vreo 7 euro/mp.
(ce ziceti?... o adevarata pleasca  considerata absolut  normala de catre actualul primar Constantin Dumitru , poreclit  si chiar stiut  mai popular  de “ Titel Maleanu”.

Povestea incepe cu dorinta domnului Constantin Săndel ,  de cumpărare a terenului în suprafaţă de 1184 m.p. , teren situat în zona Shell, tarla nr. 28, ca fiind o diferenţă din lotul nr. 15 , pe care este proprietar, dar nu se verifică această afirmaţie. Cum este proprietar pe această suprafaţă şi în baza cărui document ? Figurează în evidenţele fiscale ca fiind declarat şi cu impozite şi taxe plătite la zi ? În cazul în care este proprietar al acestui teren de ce se mai solicită cumpărarea lui ? Sunt întrebări logice  la care nu se doreşte găsirea de răspunsuri. Dar acceptăm motivarea solicitării ca atare.
          În fapt acest teren este ocupat  abuziv de domnul Constantin Săndel – acum şi anterior de domnul Constantin Dumitru, fără să plătească chirie, concesiune , impozite şi taxe locale pentru acesta, ambii făcându-se vinovaţi de tulburare de posesie şi diminuarea patrimoniului comunei Mărăcineni precum şi de prejudiciere a bugetului local.                                     
Situaţia sta in felul urmator: se organizeaza o licitaţie trucată de la un cap la altul ,  în care actorii principali sunt primarul şi fiul acestuia , iar  sporadic , Consiliul local  - căruia primarul i-a preluat atribuţiile şi  cele două comisii -   cea de evaluare nemaiavând obiectul activităţii (  efectuarea evaluării în vederea stabilirii preţului de pornire la licitaţie şi a pasului de licitare -  acestea fiind stabilite de primar prin  aprobarea Instrucţiunilor pentru ofertanţi în cadrul aceleiaşi dispoziţii , nr. 401/27.08.2010) , comisia de licitaţie  numită , în cunoştinţă de cauză, anticipându-se un alt conflict de interese .                                                                                    
            În fapt  , printr-o cerere depusă în data de 28.06.2010, de domnul Constantin Săndel Laurenţiu, fiul primarului, prin care s-a solicitat cumpărarea suprafeţei de 1184 m.p. , pentru care nu exista documentaţie de carte funciară, un număr cadastral , o expunere de motive întocmită la urgenţă , în aceeaşi zi  de viceprimarul comunei - Potoceanu Victor ( finul primarului ) şi un raport întocmit în aceeaşi grabă , la comandă, de referentul Anghel Luminiţa – funcţionar cu atribuţii de agent agricol  în cadrul Primăriei Mărăcineni, a fost adoptată o hotărâre de Consiliu local , nr. 27/30.06.2010 , ce nu a fost trecută pe ordinea de zi a şedinţei din data de 30.06.2010,  stabilită prin dispoziţia primarului , ci care a fost suplimentată în regim de urgenţă , în cadrul şedinţei respective ( se înţelege că era o urgenţă ).
Această hotărâre se referă la organizarea unei licitaţii pentru un teren în
suprafaţă de 1184 m.p.,  ce nu este individualizat prin nr. cadastral, prin carte funciară , nu este menţionată categoria de folosinţă ci doar o falsă întindere ( 1184 mp) care în final este de 1151m.p.. Aceasta hotărâre este doar un  acord de principiu deoarece nu reglementează elementele organizării unei licitaţii ( felul licitaţiei publice, preţul de pornire la licitaţie, pasul de licitare, comisiile ).
            Pentru a putea organiza licitaţia , primarul a emis dispoziţia nr. 401/27.08.2010 ,  cu încălcarea prevederilor legale , având în vedere că elementele stabilite de primar cădeau în sarcina consiliului local .
            Prin numirea comisiei de licitaţie primarul a favorizat apariţia unui alt conflict de interese : între anumiţi membri ai comisiei şi participanţii la licitaţie : viceprimarul Potoceanu Victor  - finul primarului şi deci şi al fiului primarului, consilierul personal al primarului -  Iacob George Daniel – a cărui soţie este angajata societăţii SC Trans Divers SRL al cărui administrator este Constantin Săndel Laurenţiu - participant la licitaţie. Era de prevăzut acest conflict de interese , având în vedere că , aprobarea organizării licitaţiei s-a făcut la solicitarea fiului primarului , Constantin  Săndel Laurenţiu, expunerea de motive fiind întocmită de viceprimar - finul primarului.
De altfel  , în actul emis de primar,  sunt dispoziţii contrare,  în sensul că,  raportul de evaluare    specificat la art. 3, ce se dorea a fi întocmit de comisia specificată la art. 2, nu-şi avea rostul , deoarece preţul de pornire la licitaţie şi pasul de licitare au fost  stabilite de primar  şi aprobate de acesta prin „ Instrucţiunile pentru ofertanţi „ de la art. 8, prevăzut în anexa la dispoziţia emisă în data de 27.08.2010.
            În consecinţă , comisia de evaluare nu a întocmit nici un raport de evaluare, nici nu se face vorbire în acest sens , în nici un document.
            În condiţiile în care , preţul stabilit de primar  este deja subevaluat ( faţă de preţul pieţei ) , licitaţia se organizează de 2 ori ( în data de 20.09.2010 când nu participă nimeni la licitaţie , fiul primarului pierzându-şi interesul de a cumpăra terenul , dar subit , la licitaţia din 27.09.2010, când preţul scade cu 20 % , acestuia îi revine  „apetitul „  şi , îşi ia ca şi contra licitant pe contabilul societăţii sale, aranjând în acest fel licitaţia, existând doar o singură strigare .  În acest contest câştigătorul indubitabil al acestei licitaţii „ corecte „ ESTE FIUL PRIMARULUI .
            Este mai mult decât evidentă implicarea domnului primar pe parcursul întregii etape ( graba de a se adopta hotărârea neavând toate elementele caracteristice, emiterea dispoziţiei cu elementele de preţ , numire comisie şi procedură de licitaţie prin arogarea de atribuţii  ce nu cad în competenţa sa, informaţiile transmise fiului cu privire la neparticiparea la prima licitaţie, având în vedere că la a doua licitaţie  preţul era scăzut.) .În acest fel domnul primar  a cauzat  prejudiciu instituţiei publice , o dată prin preţul   de pornire la licitaţie stabilit de acesta , prin „ Instrucţiunile pentru ofertanţi „ aprobate la art. 8 al dispoziţiei nr. 401/27.08.2010 , preţ subevaluat ( sub preţul pieţei ) , a doua oară  prin oferirea informaţiei de scădere a preţului la cea-a de-a doua licitaţie , prin  neparticipare la prima licitaţie . În concluzie , acesta a cauzat un dublu prejudiciu instituţiei publice şi a obţinut un folos pentru familia domniei sale .

Toate acestea pe scurt se definesc CONFLICT  DE INTERESE, FOLOASE MATERIALE NECUVENITE, ABUZ IN SERVICIU.... INTR-UN CUVANT,... HOTIE!





joi, 22 martie 2012

"Realizarile minunate" ale actualului primar Constantin Dumitru 

Pentru orice om normal, sau as putea sa subliniez,pentru orice GOSPODAR  este logic , normal si economic sa sapi un singur sant , o singura data si sa pui  profesional , respectand tehnologiile impuse , trei tevi separate la inaltimi diferite in pamant si nume: teava pentru canalizare, apa curenta si de gaze.
Cu ce scop?
-ca cetatenii comunei, contribuabili cinstiti  sa  se poata folosi de gaze , apa curenta si canalizare. 
Cum apa curenta a fost trasa functional de pe vremea Primarului Catinca, celelalte doua tevi incepand de  4 ani de zile sun montate  si demontate, cuplate  si decuplate, schimbate si fixate in sapaturile succesive si pentru colectoarele de vizitare, sunt si in momentul de fata nefunctionale, canalizarea fiind deja colmatata in peste 23% din lungime, de la bransamentele particulare neautorizate . 
-scopul de baza , deci era  ca cetatenii sa aiba in casele lor apa,gaze si canalizare, ca orice european al anului 2012.
-acest scop inca nu a fost descoperit de catre actualul primar Constantin Dumitru, care are ca scop in acest sens doar sa SAPE !
-cum sapatura este pe cei mai multi bani, iata si sensul pentru care trebuie sa se sape in Maracineni de 6-7 ori pentru 3 tronsoane de tevi.
(din pacate spuneam ieri ca au murit doi oameni pusi in fata caracatitei PDL -iste  in goana lor dupa bani, afaceri de grup si de familie... pacat...! )

miercuri, 21 martie 2012

"Realizarile minunate" ale actualului primar Constantin Dumitru 


Din pacate trebuie sa incepem trecerea in revista privind  realizarile primarului actual Constantin Dumitru cu cea  mai neagra zona de care orice pamantean fuge o viata : MOARTEA. 
Asadar, specializat in "sapaturi" mai mult sau mai putin autorizate, mai mult sau mai putin profesionale, mai mult sau mai putin dedicate, actualul primar a inclus in sapaturile multiple pentru fiecare teava bagata in pamant si locul unde a facilitat MOARTEA unui om. 
Chiar nu trebuie uitat ca la santurile-transee ce tot dureaza de vreo 4 ani incoace, datorita vointei exacerbate de a incasa bani - cum zice lumea...din fanariota zeciuiala- fara sa conteze motivul, doar sa fie loc de sapat!!!  ... A MURIT UN OM !!!!
... O FAMILIE RAMASA FARA BARBAT, FRATE,,,
(acesta a fost victima grabei , lipsei de mijloace de protectie , lipsei de supraveghere, lipsei de instruire, lipsei  (pt momentul respectiv) a tehnologiei adecvate, pe scurt  lipsei de omenie si profesionalism, fiind prinsi de vii in santurile surpate peste ei)
...de scris aici ar fi cat pentru o familie indoliata, cat pentru un roman plin  de masluiri , interese, cat un dosar musamalizat... si cat noua  tragedii.... 
Si acum imi este foarte greu sa va amintesc de subiectul asta, o sa-l redeschid doar daca dumnevoastra , oamenii din Maracineni sau oricare locuitor al Jud Buzau, o sa-mi cereti, dar avem in viata asta datoria SA NU UITAM!


"...Cine uita, nu merita ! "  (Nicolae Iorga)




De ani buni la Primaria Maracineni din judetul Buzau  adevarul a tot fost tinut ascuns bine de tot prin sertarele omului de afaceri si Primar actual Constantin Dumitru , care prin munca sa asidua a implementat cu sarguinta modalitatea de administrare PDL prin care cercul afacerilor cinstite ce converg catre bunastarea cetateanului este destinat doar clanului Primarului in exercitiu si  apropiatilor acestuia.
Asa ca notiunea de "Adevar " la Primaria Maracineni - jud. Buzau in momentul de fata este doar o utopie. 
Noi ne-am propus impreuna cu sprijinul dumneavoastra sa facem ca acest adevar sa fie o  virtute bazata pe transparenta , verticalitate si interes pentru omul de rand.